≫ 

Huligani ne biraju mesto: Namrgođeni upali u medicinski blok brazilskog velikana, tražili igrače

Srećom, osim mrkih pogleda, nepozvani gosti nisu ničim drugim zastrašili fudbalere Botafoga, ali situacija nije bila nimalo prijatna po igrače

  • 0
navijači botafoga Foto: twitter/futebol_info

Fudbaleri Botafoga doživeli su neprijatnost u sredu kada su ih, iznenada, nenajavljeno, posetili navijači tog kluba koji su "upadom" u klub želeli da iskažu nezadovoljstvo igrama ekipe ove sezone. Grupa nimalo prijateljski nastrojenih momaka, njih oko dvadesetak, ušetala se u prostorije medicinskog bloka gde su zatekli igrače koje su kritikovali zbog loših partija.

Botafogo je posle 11. kola na samo 12 bodova u brazilskoj Seriji A i trenutno je u zoni ispadanja.

Zatečeni fudbaleri kluba iz Rio de Žaneira bili su poređani po stolovima za masažu dok su slušali, i tek na momente odgovarali robustnim momcima koji su od igrača zahtevali više borbe, više trčanja, posvećenosti za boje kluba. Srećom, nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, ali je klub prijavio ovaj upad policiji koja je nedugo potom stigla na mesto događaja.

Brazilsk mediji pišu da nisu zabeležena hapšanje povodom ovog incidenta.

Botafogo je kroz istoriju dao mnoga slavna imena brazilskog fudbala, među kojima su najpoznatiji članovi "zlatnih generacija" iz 1958, 1962. i 1970, među kojima su najpoznatiji Garinča, Žairzinjo, Didi, Geršon, Mario Zagalo i Nilton Santos po kome stadion crno-belih nosi ime.

Ipak, skorija prošlost kluba nije nimalo svetla. Botafogo je tri puta ispadao u Seriju B u protekle dve decenije, konstantno je prolazio kroz finansijske probleme, a u januaru je klub prodao 90% udela američkom biznismenu Džonu Tekstoru, koji je inače i vlasnik engleskog Kristal Palasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA