≫ 

Šta voze fudbaleri Zvezde: Dominiraju džipovi Dragovića i Gobeljića, a neki imaju polovnu Škodu

Svašta se moglo videti u "voznom parku" crveno-bele čete pred

  • 30

Fudbaleri Crvene zvezde iza sebe imaju jednu i više nego uspešnu sezonu. Došli su do druge uzastopne duple krune u Srbiji, a takođe su i u Evropi pokazali zube finalisti Lige Evrope, ekipi Rendžersa, koja ih je izbacila u osmini finala takmičenja (4:2).

Posle naporne sezone, igrači sa Marakane su prvo napunili baterije na odmoru, međutim, zbog promena u kalendaru i nešto bržeg početka sezone, bili su primorani da odu na prve ovogodišnje pripreme.

Izbor je pao na Zlatibor, gde će prliku dobiti omladinci kluba, dok će im pomagati neki igrači koji iza sebe imaju pregršt internacionalnih utakmica, što sa klubom, tako i sa reprezentacijom. Kako je došlo vreme za okupljanje, dvorište Marakane su ispunile i neke "besne zveri" od automobila, dok su se neki odlučili i za dolazak taksijem, ili pak peške, dok su, Aleksandar Katai, kao i Dejan Stanković su sa svojim automobilima stigli znatno pre svih.

Zanimljivo je videti i promene automobila u odnosu na situaciju iz 2016. godine, jer je Zvezda značajno podigla standarde u svakom smislu.

Aleksandar Dragović, BMW X6, cena - oko 65.000 evra

Jedan od najiskusnijih i najboljih fudbalera Crvene zvezde iz prethodne sezone jeste upravo ovaj stameni štoper, Aleksandar Dragović, koji je stigao u klub iz Bajer Leverkuzena.

Zbog svog renomea i igračkog CV-ja, Dragović s pravom nosi epitet i najskupljeg igrača u klubu, što se vidi i po "mašini" kojom je stigao na okupljanje. Radi se o automobilu BMW X6, čija vrednost se procenjuje na oko 80.000 evra, odnosno utoliko više, ukoliko se radi o modelu iz 2022. godine, gde su razlike minimalne.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Marko Gobeljić - Mercedes GLE Coupe - oko 65.000 evra

Marko Gobeljić je fudbaler koji je ove sezone potpisao novi ugovor, a koji već pet godina nosi crveno-beli dres. Po primanjima, reklo bi se da nije među najplaćenijima, ali da svakako lepo zarađuje, s obzirom na to da vozi pravu "zver" od automobila.

Gobeljić u svojoj garaži poseduje Mercedes CLE Kupe, zanosni beli automobil, čija vrednost jeste negde oko 65.000 evra.

Zoran Popović - Audi A6, oko 15.000 evra

Nešto skromniji automobil poseduje rezervni golman kluba, Zoran Popović, koji je takođe već godinama prva alternativa Milana Borjana.

Popović je na okupljanje fudbalera stigao svojim Audijem A6, čija tržišna vrednost varira, dok bi mu se cena mogla proceniti na oko 15.000 evra, međutim, naravno treba istaći i da vrendost može biti i višestruko veća ukoliko automobil poseduje prateću opremu ili je dodatno "apgrejdovan".

Zoran Popović Foto: MN Press

Seku Sanogo - Rendž Rover, oko 68.000 evra

Kada je reč o Seku Sanogou, radi se o jednom od navijačima dražih fudbalera Zvezde, pošto je vremenom na Marakani postao prava defanzivna enigma. Jak, stamen i pored njega nema prolaza, to bi bio najkraći mogući opis ovog fudbalera.

Kada je njegov automobil prošao kapije Marakane, moglo se videti da su ga milimetri delili od sudaranja sa okolnim zidićima, a kako i ne bi, jer Seku u svom vlasništvu ima veoma opaku zver.

Radi se o Rendž Roveru automobilu, čija vrednost može dostići i cifru od 90.000 evra.

Mirko Ivanić - Mercedes GLE - oko 50.000 evra

Možda i najbolji igrač Zvezde iz prethodne sezone, Mirko Ivanić, još jedan je od fudbalera kojima su reprezentativne obaveze dopustile i dale priliku da se priprema sa klupskim saigračima.

On je u kompleks Marakane pristigao u svom automobilu, koji ima ista obeležja kao i klupski prijatelj Marko Gobeljić, ali u nešto "ublaženoj varijanti".

Mirko je stigao u automobilu Mercedes GLE, čija vrednost doseže nekih 50.000 evra, što je za 25.000 jeftinije od automobila koji ima Gobeljić.

FK Crvena Zvezda - Rendžers Foto: Nikola Tomić

Slavoljub Srnić, BMW X3 - oko 22.000 evra.

Zvezdin ratnik, kako ga često zovu, stigao je u klub skroz nenadano, više kako bi pomogao, ali i dobio priliku da trenira i priprema se za neki novi izazov.

Međutim, malo po malo je uspeo da izraste u igrača koji je postao i važan šraf u timu Dejana Stankovića, što mu je zaradilo i novi ugovor.

Slavoljub Srnić je na prozivku stigao u pratnji svog brata Dragoljuba, a dovezli su se u automobilu BMW X3, čija vrednost doseže nekih 20.000 evra.

Ohi - Škoda Oktavija - oko 10.000 evra

Norveški napadač je zimus stigao u Crvenu zvezdu posle odlične epizode u dresu Moldea, gde je poneo epitet najboljeg strelca tamošnjeg šampionata.

Ohi je stigao, a očekivanja su postala ogromna. Donekle i jeste uspeo da ih ispuni, ali čini se kao da ni to niej bilo dovoljno, te da mora mnogo više.

Skromni centarfor je stigao na Marakanu u dosta, dosta jeftinijem automobilu od svojih prethodnika, jer je vozio Škodu Oktaviju, čija vrednost ne prelazi 10.000 evra.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Kristijano Pićini, Rišairo Živković, Veljko Nikolić - taksi

Dok su svi fudbaleri pristigli sa automobilima, gde su imali priliku da pokažu kakve mašine poseduju u svojoj garaži, a čiji će automobili ostati nekoliko dana ispred Marakane, neki prvotimci su se odlučili i na drugačija rešenja.

Moglo bi se pronaći nekoliko mogućih problema za ovakvu soluciju dolaska na pripreme u režiji Veljka Nikolića, Rišaira Živkovića i Kristijana Pićinija, ali se verovatno radi samo o želji da automobil ne stoji ispred stadiona.

Naime, ovaj trojac je na okupljanje stigao taksijem. Rišairo i Pićini su bili ti koji su morali da nose kofere od kapije, dok je Veljko imao tu privilegiju da bude odvezen do autobusa.

Video: Stanković pred početak priprema Zvezde o igračkom kadru, ambicijama, predstojećim iskušenjima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    17. jun 2022 | 14:52

    Gobeljicu posto visoko letis brzo ces nisko pasti, zavrsices u magacinu, nemas ti toliki ugovor za pevacicu, svadbe, dubai, kola jako brzo te ocekuje zivot sa 45000din posto pevacica ce te sutnuti jako brzo

  • .

    17. jun 2022 | 15:25

    Popovićev a6 nije ispod 35k.

  • Realno

    17. jun 2022 | 20:03

    Ovaj Gobeljic dinara nece imati kad ga najure iz Zvezde, em deli ugovor sa onima koji mu omogucavaju da ostabe u klubu, em i ono sto dobine pobaca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA