≫ 

FSS "masakrirao" Pazar, bez publike do oktobra, iz kluba poručili: "Zasluženo, naši nas mrze"

Ukoliko policija ubuduće ne bude reagovala, od ove sezone klub će organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smeštena na zapadnoj tribini i koja će automatski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente, rečeno je iz Novog Pazara

  • 8
FK Novi Pazar - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Stadion Novog Pazara biće prazan do sredine oktobra odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije koja je drastično kaznila klub sa Jošanice zbog ispada navijača na baraž utakmici sa IMT-om. Stadion Pazara "Čejskoin Arena" biće zatvoren za gledaoce sve do 15. kola koje se igra 15. oktobra, a do tada, mečeve kod kuće sa Čukaričkim, Partizanom, Napretkom, Mladošću GAT, Crvenom zvezdom i lučanskom Mladošću, ekipa trenera Vladimira Gaćinovića igraće bez podrške navijača.

Prvostepena komisija na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, odmerila je drakonsku kaznu posle serije incidenata na pomenutoj utakmici sa IMT-om, a uz kompletan izveštaj službenih lica, komisija je ostala pri stavu da samo oštra sankcija može ispuniti svrhu, tim pre što je novopazarski klub višestruki povratnik u sličnim slučajevima.

Podsetimo, stadion Novog Pazara je zbog incidenata navijača na meču sa Partizanom avgusta prošle godine ispražnjen je na četiri utakmice, a tribine "Čejskoin arene" ispražnjene su na dve utakmice i u martu, nakon sukoba na terenu u duelu sa Radničkim 1923. Tada su u finišu meča proključale tribine, utakmica je produžena 12 minuta…

Izveštaj delegata Dragana Todorovića, prenosi Sportklub, uz nekoliko paušalnih i subjektivnih ocena, sadržao je i konkretne navode o lošoj organizaciji utakmice Novi Pazar - IMT. Na teren je ubačeno nekoliko petardi, ali posebno otežavajuća okolnost domaćem klubu bili su rasistički povici sa terena, ponovljeni nekoliko puta, tokom prvog i drugog poluvremena. Na sastanku uoči meča, predstavnik Novog Pazara odbio je predlog delegata o povećanju broja pripadnika redarske službe sa 23 na 40. Prema službenim procenama, meč je ispratilo 3.000 ljudi, zbog čega je i zatraženo pojačano obezbeđenje. Domaćini su, prema navodima delegata, ustvrdili da je već angažovan dovoljan broj redara. Po završetku utakmice na terenu se našlo i oko 300 navijača domaćeg tima, ali nije to nikakva novost na domaćim, ni evropskim stadionima. Iako je istovetan scenario viđen u polufinalnom susretu Kupa Srbije, između Partizana i Vojvodine, delegat Miodrag Janković nije tada smatrao potrebnim da te detalje navede u izveštaju. Predstavnicima Novog Pazara ostavljena je mogućnost žalbe drugostepenom organu.

FK Novi Pazar - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

U međuvremenu, povodom izrečene kazne, oglasio se i sam klub koji je poručio da je kazna - zaslužena!

- Fudbalski klub Novi Pazar neće se žaliti na odluku Disciplinske komisije FSS na kaznu od šest utakmica igranja na svom igralištu bez prisustva publike. Kazna je očekivana i zaslužena, mada je prestroga. Ono što se događalo na utakmici baraža sa IMT-om ne služi na čast ni klubu, pa ni gradu u celini. Svaki iskreni ljubitelj fudbala i verni navijač Novog Pazara je osudio ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, sada je to jasno, namerno izazvali ove incidente, da bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraju - navedeno je u saopštenju.

Iz tog kluba očekuju od novopazarske policije i tužilaštva da se akteri incidenta identifikuju i primereno kazne.

- Ukoliko se to ne dogodi, od ove sezone, FK Novi Pazar će organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smeštena na zapadnoj tribini i koja će automatski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente. Klub je od ovakvih i sličnih kazni pretrpeo ogromnu finansijsku i sportsku štetu i nećemo više dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i uskraćuje mogućnost armiji časnih navijača da bodre svoj tim. Naše navijačke grupe, Torcida i Ekstremi su pokazali kako se voli i navija za Plave, za razliku od ovih mrzitelja kluba koji verovatno sada likuju zbog ovako visoke kazne - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi

    16. jun 2022 | 19:37

    Svaka čast za reakciju FK Novi Pazar. Inače zna li neko koliko je kažnjen Radnički Kragujevac zbog sličnih dešavanja na utakmici sa Proleterom? Za Zvezdu i Partizan neću ni da pitam, oni su iznad zakona.

  • Pa

    16. jun 2022 | 19:38

    Nije bilo toliko strasno sta rade BG navijači.Pazar vam sluzi da te zakone sprovodite samo nad njima.Šteta.

  • Np

    16. jun 2022 | 19:34

    Fora samo da Partizan i Zvezda igraju pred praznim tribinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA