≫ 

Predsednik FS Francuske otkrio tajnu: Embape je hteo da se povuče iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva

Rasizam je razlog

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Francuska - Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Kilijan Embape, napadač Pari Sen Žermena, hteo je da se povuče iz nacionalnog tima Francuske posle eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva od selekcije Švajcarske, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel La Gret, prenose francuski mediji.

Francuska je poražena u junu prošle godine od Švajcarske posle boljeg izvođenja penala.

U regularnom delu meča bilo je 3:3, a posle penala Švajcarci su slavili ukupnim rezultatom 8:7, pošto Mbape nije iskoristio penal za Francuska.

- Sastali smo se posle utakmice. Mbape je tvrdio da mi kao Savez nismo stali iza njega posle promašenog penala i kritika na društvenim mrežama. Pet minuta smo sedeli u mojoj kancelariji, bio je jako ljut, nije hteo više da igra za Francusku. Znate kakav je on. Bio je frustriran. Kilijan je pobednik i osećao je isto što i svi mi posle eliminacije. On je odličan čovek i bolji timski igrač nego što ljudi misle - rekao je prvi čovek FFF.

Embape je reagovao na društvenim mrežama na izjavu La Greta.

- Objasnio sam mu tada da sam ljut zbog rasizma, a ne zbog penala. Ali je on tvrdio da tu nije bilo rasizma - napisao je Embape na Tviteru.

Video: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA