≫ 

Superračunar izračunao ko će biti šampion sveta i koje su šanse Srbije na SP u Kataru

Orlovi su na 22. pozicviji kada su u pitanju šanse za pehar na Mundijalu

  • 16
Fudbal Srbija - Norveška Foto: Marko Jovanović

Sajt "The Analyst", stranica koja se inače bavi sportskim analizama, napravio je prognozu Svetskog prvenstva u Kataru, odnosno ko ima najveće šanse da sredinom decembra ove godine bude prvak sveta!

Uz pomoć superračunara, "The Analyst" je izračunao da je aktuelni šampion Francuska trenutno u najboljoj situaciji da odbrani krunu i daju im 17,93 odsto šansi za to. Ukoliko Trikolori to uspeju, postaće prvi tim još od Brazila iz 1962. koji je odbranio titulu.

Brazilci su drugi sa 15,73 odsto šansi i nalaze se na drugom mestu zbog potencijalnog derbija u četvrtfinalu protiv Nemačke i Španije koja je na trećoj poziciji sa 11,53 odsto šansi za pehar.

Što se tiče Srbije, izabranici Dragana Stojkovića Piksija nalaze se na 22. mestu sa 0,24 odsto šansi da budu prvaci sveta. Iza su samo Senegal, Ekvador, Australija, Gana, Tunis, Maroko, Kanada, Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika.

Zanimljivo, poslednje tri selekcije imaju bukvalno nula odsto šansi da se domognu pehara, uz napomenu da su Kamerunci u grupi sa Srbijom. Švajcarska, koja je takođe zajedno sa nama u grupi, ima okruglo jedan odsto šansi za titulu - dok su Hrvati na 10. mestu sa 2,31 odsto.

Video: Piksi o remiju sa Slovenijom: U prvom poluvremenu nisam video nijednu manu, pad nas je koštao pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nsruto

    20. jun 2022 | 07:40

    Izem ti superkompjuter kad Kataru daju vece sanse od nas.

  • moki

    20. jun 2022 | 07:25

    Nije to binarni sistem.. Lopta je okrugla.. Samo srce na teren i eto Srbije u polufinalu.. A posle... Eeee... videcemo...

  • Texasm86

    20. jun 2022 | 08:56

    Iran ispred nas, katar, hrvati 15 mesta ispred, sada kada im je reprezentacija raspad... smejurija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA