Saznajemo! Partizan dovodi vezistu Karabaga: Andrade postaje crno-beli

Radi se o saigraču Rikarda Gomeša iz selekcije Zelenortskih ostvrva

  • 34
Patrik Andrade će uskoro pristići u Humsku Foto: Profimedia

Odlaskom Miloša Jojića, posle isteka ugovora, centralni deo Partizanovog veznog reda ostao je bez prave opcije, ali su se crno-beli pripremali za tu mogućnost još dok je trajao prolećni deo sezone i posle mnogo “filtera” pronašli rešenje. Reč je o Patriku Andradeu (29), doskorašnjem vezisti i jednom od najboljih igrača Karabaga, koji u Humsku stiže kao slobodan fudbaler, a ugovor će potpisati na tri godine, saznaje Telegraf!

Angažovanje saigrača Rikarda Gomeša iz reprezentacije Zeleortskih ostrva nije bilo nimalo lako za Partizan, jer je Andrade sa istekom sezone posao slobodan igrač na tržištu i crno-beli nisu bili jedini klub koji ga je želeo posle odlične sezone u Azerbejdžanu.

Pregovori su trajali prilično dugo, da bi protekle sedmice agent igrača, koji je najviše i “zatezao” sa platom Andradea konačno pristao da doputuje u Beograd i pokuša da se dogovori sa čelnicima Partizana.

Menadžer je stigao u ponedeljak, imao je već “u glavi” lepe preporuke Andradeu od Rikarda i to je praktično bio znak da bi konačno moglo da dođe do dogovora, što se i obistinilo. Tri strane su naše zajednički jezik i sam Andrade bi sutra trebalo takođe da doputuje u srpsku prestonicu na lekarske preglede i završne pregovore.

Inače, radi se o vezisti koji može da odgovori obavezama i kao klasičan zadnji vezni, ali i ofanzivnije, popularno rečeno kao “boks tu boks” igrač. Andrade se bolje služi levom nogom, ima istančan osećaj za pas igru, odličnu tehniku i udarac sa distance.

Tokom karijere je branio boje tri kluba sa Zelenortskih ostrva – Sportinga, Deportiva i Benfike, posle čega se prirodno obreo u Portugaliji i igrao za Ribeirao, Žoan, Moreirense, Famalikao i Salgueiroš (tri pozajmice kao igrač Moreiresea). Usledila je avantura u Bugarskoj, tačnije Černom Moru odakle je i prešao u redove Karabaga. U poslednja dva kluba je bio konstantan i među najboljim igračima, pa je došao i na “radar” Partizana koji je procenio da je vredan angažovanja.

Video: Stolica traži pojačanja što pre od čelnika, a podršku i strepljenje za igrače od navijača Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA