Brašanac za Telegraf: "Verujem u Orlove, imamo velike šanse da prođemo grupu"

Nekadašnji fudbaler Partizana proteklu sezonu proveo je u Osasuni i to veoma uspešno

  • 7

Fudbaler na košarkaškom terenu nije nešto što se često viđa, ali Darko Brašanac se u utorak uveče našao u ulozi košarkaša i to na humanitarnom meču "Koš za sreću" odigranom na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Brašanac već treću sezonu provodi kao fudbaler Osasune, za ekipu iz Pamplone je proteklu sezonu igrao uglavnom standardno, dok je njegov tim bio na sredini tabele. Ipak, bivši fudbaler Partizana smatra da je sezona mogla da bude još uspešnija.

- Odlična sezona iza nas. Bili smo mirni cele sezone, igrali smo izuzetno dobro. Ove godine smo malo podbacili na domaćem terenu, gde nismo izgubili bodove koliko bi nam se svidelo. Na gostovanjima smo bili spektakularni, mnogo pobeda, mnogo dobrih igara. Falila nam je još neka pobeda kući, i možda bismo tako bili još bliži Evropi, da se umešamo u neku borbu sa nekoliko pobeda kući. Ali izuzetno dobra sezona, sredina sezone, stabilizovali smo se, dosta igrača je produžilo ugovor, sportski direktor, trener. Imamo kontinuitet i očekujem i naredne godine da nemamo problema.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije ubrzo očekuje Svetsko prvenstvo u Kataru, a Brašanac ističe da pristupom igri kao što je to bilo do sada "Orlovi" mogu do druge faze takmičenja.

- Ja mislim da možemo. Najviše mi se sviđa mentalitet koji poseduje naša reprezentacija u poslednje vreme. Protiv bilo koje ekipe igraju na isti način, pokušavaju da igraju na isti način i da napadaju. Baš sam skoro pričao da ako tako nastavimo da igramo imamo velike šanse da prođemo grupu.

Video: Piksi o euforiji među navijačima za Mundijal: Igrači, stručni štab i ja stojimo čvrsto na zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA