≫ 

Filipović za Telegraf o prvim danima među crno-belima: Partizan će sa Stolicom igrati atraktivan fudbal

Došao sam posle trenerovog poziva i uveren sam da ćemo sa njim biti tim koji napada, pita se na terenu i postiže puno golova, kaže novi desni bek kluba iz Humske

  • 2

Odluka je morala brzo da se donese, rešenje je moralo da bude pravo, jer je Aleksandar Miljković iznenada napustio klub, pa ni Partizan, a ni Aleksandar Filipović nisu imali mnogo vremena za "preganjanje" koje obično prati neki transfer. Jedan poziv - Ilije Stolice, koji je igrača znao iz vremena kada su sarađivali u Voždovcu, jedan porodični razgovor - Filipovića sa suprugom i to je bilo to, jer Bate Borisov nije predstavljao prepreku, pošto je imao prijateljski dogovor sa fudbalerom da može da ode kada ga pozove neko njemu interesantan. Crno-beli su to svakako bili u očima defanzivca, a i Belorusi su dobili "kolač" u visini od 100.000 evra obeštećenja i prepreke više nije bilo.

Dug put kolima od Borisova do Beograda, usled sankcija koje su nametnute Belorusiji, pregledi, potpis ugovora, pa ponovo trasa ka Sloveniji i Filipović je posle dva dana već bio na treningu Partizana. Sve mu je, kaže, potaman pošto se vratio kući, poznaje klub, trenera i nekolicinu saigrača jako dobro, pa ni prilagođavanje nije barijera.

- Nova sredina, vratio sam se konačno kući i jako sam srećan zbog toga. Došao sam u klub u kome odlično poznajem trenera, znam i puno saigrača, što me takođe raduje i jedva čekam da krenemo sa radom - kaže Aleksandar Filipović,.

- Nisam očekivao poziv Partizana, da budem iskren do kraja. Ali, kada sam dobio poziv trenera Ilije Stolice i kada mi je preneo stav da želi da se priključim timu, ostalo je samo moje "zeleno svetlo" i da se krene sa pregovorima. Sve se jako brzo izdešavalo, malo sam razmislio, razgovarao i sa suprugom, predložio da se vratimo kući i složili smo se da je to najbolje rešenje.

Problem nije pravio ni Bate Borisov.

- Nije, sve se brzo odigralo, jer sam već imao dogovor sa Bate Borisovim da me puste ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti obe strane i nije bilo problema. Nisu želeli da mi stoje na putu, imali smo sjajan odnos i verujem da su i oni srećni zbog mene.

Priredili su vam i lep oproštaj. jer ste imali veliki doprinos i uticaj u ekipi u minule četiri i po godine.

- Bio sam dugo u Borisovu i odigrao preko 170 utakmica za klub, pa su me zaista i voleli i poštovali. Osećao sam se kao da nisam stranac u Belorudiji, što vam dovoljno govri kako sam se uklopio i kakav smo međusobni odnos gajili. Bate Borisov je izuzetan klub, koji vodi računa o svakom svom igraču i zaposlenom i želim im svu sreću u budućnosti.

Trener Ilija Stolica vidi Filipovića na poziciji desnog beka, iako je on u minulom periodu najčešće igrao na suprotnoj strani terena, na mestu levog beka. Defanzivac napominje da to neće biti problem.

- U Bateu sam igrao najviše levog beka, ali sam po potrebi igrao i desnog beka i štopera.. Uveren sam da mi neče biti problem ni pozicija gde me trener vidi, tim pre što mi je desna noga jača. Dakle, potrebno je samo uklapanje sa timom i biće sve u redu. Trener Stolica mi je i u prvom razgovoru napomenuo da me vidi na poziciji desnog beka, ali meni je svejedno.

Lojalan sam klubu za koji igram

Kada bi mogao da opiše sebe navijačima u rečenici, Filipović bi rekao:

- Rekao bih da sam uvek izuzetno vezan i lojalan klubu za koji igram i da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sto odsto svojih mogućnosti i boriti za klub kako bi dosegao svoje ciljeve.

Saigrači u Partizanu su srdačno dočekali, tim pre što nekolicinu njih poznaje veoma dobro.

- Poznajem dosta momaka i zato mi je još draže što sam došao u Partizan i što ću igrati sa njima. Radi se o sjajnim ljudima i igračima i biće mi zadovoljstvo da igram sa njima. Dobro poznajem Sašu Zdjelara, Slobodana Uroševića, Aleksandra Lutovca, golmana Nemanju Stevanovića, kao i još nekolicinu momaka, da ne zaboravim nekoga...

Saradnja sa Ilijom Stolicom je za Filipovića nešto sasvim poznato.

- Bilo je prelepo u Voždovcu tih godina. Jednostavno, kada je trener Stolica došao u klub na svakom treningu, sastanku je bilo mnogo pozitivne energije, igrali smo lep fudbal, imao je uvek dobar odnos sa svim igračima. Nadam se da će tako biti ovoga puta,, jer imamo sve preduslove.

Partizanu je u protekloj sezoni za dva boda izmakla titula, a Filipović veruje

- Za svaku pohvalu je kako se Partizan držao u prošloj sezoni, na tri fronta i zamalo su im izmakli trofeji. Osvojiti toliko bodova, a ne naplatiti to titulom je baš za žaljenje. Najbitnije je da nastavimo i u narednoj sezoni da igramo i osvajamo bodove na tom nivou, pa verujem da će sve to biti nagrađeno.

Filipović odlično poznaje metode rada Ilije Stolice, pa nas je zanimalom kakav Partizan navijači mogu da očekuju pod njegovom palicom.

- Mogu da očekuju Partizan koji igra lep, dopadljiv fudbal, koji konstantno napada, želi da se pita na terenu, postiže puno golova i verujem - bori se za trofeje - zaključuje Aleksandar Filipović.

Video: Filipović stigao na pripreme Partizana: Pojačanje velikodušno prihvaćeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA