≫ 

Krah srpskih omladinaca na Evropskom prvenstvu, Englezi napunili mrežu Orlića!

Ekipa selektora Aleksandra Jovića je imala svoje šanse protiv vršnjaka sa Ostrva, ali su generalno malo pokazali danas i zasluženo su potučeni 4:0 čime su izgubljene nade za plasman u nokaut fazu

  • 21
aleksandar jović Foto: MN Press

Omladinska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, poražena je od vršnjaka iz Engleske ubedljivim rezultatom 4:0 (2:0) u 2. kolu Grupe na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Meč koji je odigran u Banjskoj Bistrici gotovo da je bio rešen već posle 45 minuta u kojima su mladići sa Ostrva sa dva gola u režiji Skarleta najavili povoljan scenario za sebe, već tada je bilo jasno u kom smeru ide ovaj duel.

Srbija je bila u nokdaunu.

Nastavak je, istina, doneo znatno bolju partiju Jovićevog tima, konkretnije i opasnije napade "Orlića" (dva odlična pokušaja Kneževića te odbrane Koksa), ali ne i realizaciju što su Englezi kaznili novim golom (Čukvuemeka), i potvrdili generalno daleko zrelije izdanje danas.

Totalni debakl Srbiji je naneo Džebison u 91. minutu kada je matirao grogiranu, već dobrano poljuljanu i dekoncentrisanu odbranu našeg tima.

Srbija je ovim porazom praktično eliminisana sa Evropskog prvenstva, za prolaz dalje našim dečacima je potrebno da se desi pravo malo čudo - ubedljiva pobead nad Austrijom u poslednjem kolu i istovremeno ubedljiv poraz Izraelaca od Engleza.

Pred poslednjih 90 minuta u grupi Engleska ima 6 bodova, Izrael 4, Srbija 1, Austrija 0 bodova.

Uprkos bezizlaznoj situaciji, mladi srpski fudbaleri će imati za šta da se bore protiv Austrijanaca, jer treće mesto donosi plasman u baraž za naredno Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    22. jun 2022 | 22:10

    fss je jedini fudbalski savez koji je sposoban da od omladinskih svetskih sampiona u roku od samo 5 godina napravi treceligase

  • Goran

    22. jun 2022 | 21:55

    Nista novo guraju se deca preko menadzera i to traje godinama skole fudbala najblaze receno uzasne lopta ide ili popreko ili unazad a kad vise nemaju gde udaraju po njoj i salju duge lopte u bunar to je nas fudbal i nece se skorije nista promeniti

  • Dend

    22. jun 2022 | 22:47

    Nije sramota izgubiti od boljeg ali igrati fudbal sa dve "leve" noge bez zalaganja, bez koncepcije, dezorjentisano . . . jadno tužno ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA