≫ 

Bejl dogovorio prelazak u klub koji postoji tek osam godina, dobio je ono što je tražio

Velšanin želi da igra u kontinuitetu do početka Mundijala i na to može da računa u članu MLS takmičenja

  • 1
Gareth Bale, Geret Bejl Foto: Tanjug/AP

Velšanin Garet Bejl (32) rešio je sebi klub za narednih godinu dana - seli se u Ameriku u tabor ekipe Los Anđeles. Tamo ga, osim Đorđa Kjelinija, čeka ono zbog čega se i odlučio na ovaj korak: sigurna minutaža koja mu je preko potrebna da ostane u top formi za Mundijal koji startuje u novmebru u Kataru.

Podsetimo, FK Los Anđeles je druga, manje poznata franšiza iz "Grada Anđela", Galaksi je naravno daleko popularniji i dugovečniji sa većom bazom navijača - ali u rivalskom taboru se polako kuju veliki planovi. Dokaz za to su i dolasci velikih zvezda, istina u zalasku karijera, poput Kjelinija i Bejla.

Inače, los Anđeles je nastao 2014. godine, a takmiči se u najvišem rangu u SAD, u MLS-u, tek četiri godine.

Bejlu inače ugovor sa Realom ističe 30. juna i tada će i tehnički biti slobodan u izboru nove sredine, konačno će se odseliti iz "Kraljevskog kluba" u kojem je bio čitavih devet godina. Prelaskom u sredinu gde će moći da igra i da se vrati u najbolju moguću formu ispunio je cilj za kojim je tragao.

- Samo želim da igram pre početka Svetskog prvenstva kako bih mogao da budem u što boljoj formi - rekao je nedavno kapiten velške reprezentacije.

Ostrvljani su, podsetimo, porazili Ukrajinu u baražu za Mundijal i domogli se još jednog velikog takmičenja poslednjih godina.

- Veoma je teško kada ste u timu, a ne igrate, teško je tada postići ritam u pogledu kondicije i zdravlja. Svaki igrač će vam reći da, igrajući iz nedelje u nedelju, vaše telo postaje čvršće i jače,naviknete se na to i postajete spremniji radeći to. Samo treba da igram utakmice i biću spreman - rekao je Bejl nakon teške sezone u Realu gde je bio gurnut na marginu.

Video: Slavlje navijača Reala u Madridu: Ekipa stigla u katedralu da ponudi trofej Bogorodici od Almudene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    25. jun 2022 | 22:19

    Mogao si i u Toplicanin da dodjes,imao bi minutazu,ako ne punih sigurno 65min

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA