≫ 

Uspešna "generalka" Čuke, Adžić i Ivanović pokazali da su ozbiljna pojačanja

Strelac gola protiv Slaska bio je kapiten Docić sa bele tačke

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Pobedom protiv poljskog Slaska rezultatom 1:0, fudbaleri Čukaričkog uspešno su završili pripreme u Sloveniji i u kasnim večernjim satima u sredu se vraćaju u Srbiju gde ih 9. jula očekuje premijera protiv TSC-a.

Čukina generalka je u potpunosti uspela, pošto je srpski tim u potpunosti dominirao, a strelac jedinog gola bio je Marko Docić u 9. minutu iz penala.

Izabranici Dušana Kerkeza su na pripremama ostvarili dva trijumfa (Olimpija i Slask), dva remija (Celje, Tuzla Siti), te jedan poraz od Brava kada je na terenu bio kombinovani tim.

Ono što je opšti utisak priprema jeste to da su pojačanja u potpunosti opravdala očekivanja. Luka Adžić i Đorđe Ivanović su ubrzali igru Čuke po krilima, Stefan Tomović da je veliki zalog i za sadašnjost i za budućnost (dao je i gol), dok je Nikola Vujadinović pokazao klasu u odbrani. Naravno, svi ostali starosedeoci su se nametnuli Kerkezu koji će svaki put biti na slatkim mukama kada bude sastavljao tim.

Na pogon Adžića i Ivanovića Čukarički je na startu utakmice stvorio ozbiljne probleme Slasku. Već u 2. minutu bivši igrač Crvene zvezde, posle centaršuta Miladina Stevanovića, je imao šansu za gol. Njegov šut iz peterca je odbranjen, da bi Adžić potom izveo korner i stvorio dobru priliku za Puškarića.

Koliko je Adžić mučio rivale po levoj strani, toliko je Ivanović zadavao glavobolje po desnoj. To se jasno videlo u 9. minutu kada je posle solo prodora oboren u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku stavio Docić i - pogodio za 1:0.

Video: Čuka sa penala srušila Slask

Malo je falilo da pomenuti tandem bude koban za Poljake i osam minuta kasnije. S tim da je Ivanović pobegao po desnoj strani,centrirao ka svom kapitenu ispred kog je neko iz odbrane intervenisao u poslednjem trenutku.

Koliko Slasku nije išlo na terenu govori i podatak da su već u 29. minutu izvršili imenu, dok su su najbolju priliku imali tri minuta kasnije. I to posle greške sudije koji je Poljacima poklonio faul na 18 metara, a Vujadinoviću je pokazao žuti karton - iako je štoper Čuke pre stigao do lopte. Na svu sreću, Ekspozito je šutirao preko gola.

Sredina terena Brđana je odrađivala sjajan posao, Roganović na levom boku nijednom nije dozvolio rivalu da probiju, dok su napadači koristili svaki trenutak da presingom poremete rivala.

Posle jedne osvojene lopte u 43. minutu Ivanović je mogao da povisi rezultat. Međutim, njegov udarac odbranio je Šromnik.

Kovač je udarcem sa distance u 51. minutu otvorio drugo poluvreme kada su u pitanju uzbuđenja na terenu. Čukin blok je besprekorno funkcionisao pozadi i nijedna lopta Slaska nije mogla da napravi opasnost ispred gola Mićovića.

Spasojević je u 54. dobio sjajnu loptu u prostor od Docića, ali je njegov šut bio izblokiran. Kao i Vujadinovićev posle kornera Docića.

FK Čukarički Foto: Telegraf

Poljaci su na terenu izgledali kao da ne znaju da hodaju, a tu svoju nervozu počeli su da ispoljavaju nesportskim potezima. Tako je jedan od igrača Slaska laktom udario Mijailovića u rebra, što je dovelo do teških reči na obe strane.

Tri minuta kasnije Slask je ponovo dobio priliku da iz slobodnjaka sa 17 metara anulira vođstvo, ali je i Švarc kao njegov saigrač u prvom šutirao preko gola.

Čuka je najbolju priliku u nastavku imala u 73. minutu kada je Adžić driblingom osramotio čuvara, a onda odložio loptu Stevanoviću na dva-tri metra od gola. Ipak, njegov šut je izblokiran.

Mogao je Slask to da kasni u 76. minutu, kada je šut Bejgera sa pet metara Spasojević izbacio u korner. Nedugo posle njega Kerkez je izvršio prvu izmenu i umesto Adžića ubacio je Miladinovića. Zatim i Gaševića tri minuta kasnije umesto Roganovića.

Rezultat se do kraja nije menjao i Čuka je zasluženo pobedila.

Utakmicu su počeli: Novak Mićović, Miladin Stevanović, Darko Puškarić, Nikola Vujadinović, Bojan Roganović, Marko Docić, Srđan Mijailović, Stefan Kovač, Luka Adžić, Đorđe Ivanović, Mihajlo Spasojević

Rezerve: Nemanja Belić, Ognjen Gašević, Almir Aganspahić, Mateja Zuvić, Vojin Serafimović, Nikola Čolić, Uroš Miladinović.

Video: Mićkova majstorija na treningu Čuke, Belić odbranio 5 penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA