≫ 

Stanković o porazu protiv Kopra: "Ovo su pripreme, kad popravimo realizaciju, biće to to"

On je istakao da je upravo ta završnica bila najveći problem

  • 19

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz od Kopra (1:0) u poslednjoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji, gde je najveći problem pravila realizacija crveno-belog napada. Upravo je na taj problem ukazao i Dejan Stanković, trener Zvezde, posle meča.

On je istakao da je to veliki problem, ali da će golovi doći kada to bude trebalo.

- Ako završiš sa nulom, onda jeste problem. Prvo poluvreme nisam imao šta da kažem momcima, mislim da je to način kako treba da stojimo na terenu i kako treba da igramo. Nismo dali protivniku da izađu sa polovine, bili smo dobri na neizgubljenu loptu, na drugu loptu i što me raduje stvorili smo šanse, nismo realizovali. Kako ide u fudbalu, iz jednog šuta, primiš jedan gol, ali ono što sam želeo da vidim, to sam video - započeo je Stanković, pre nego što se okrenuo na izostanke Ohija i Pavkova.

- To je visok intenzitet, visok kvalitet, moraju da se daju golovi za pobedu, ali će doći i oni. Doći će, jer ako ovakav odnos kao prvo poluvreme i ovakav itenzitet, otvoriće se naši "statističari", danas nisu mogli da nastupe Ohi i Pavkov, nismo hteli da rizikujemo, Ohi je osetio bol u listu, a Pavkov je osetio ahilovu tetivu, bolje je da ne rizikujemo sada.

Bilo je zanimljivo videti i Marka Gobeljića koji je igrao na poziciji levog beka, dok je nosio i kapitensku traku. Stanković je o njemu imao samo reči hvale, rekavši da je on izuzetno važan igrač u ovom timu.

- Ovo su pripreme, gledamo da smanjimo rizik, ako se neko požali na prvu ga sklanjamo sa strane, Rodić je mogao da nastavi, ali nismo hteli da rizikujemo. Gobeljić je neko ko može da odigra sve četiri pozicije u odbrani, adaptacija je tu... Pripreme su, ne dešava se to samo nama, ono što sam želeo prvo poluvreme to smo videli, ofanzivna Zvezda, konkretna i direktna. Kada se realizacija bude poboljšala, biće to to.

Takođe, tokom meča sa Koperom, povredu je osetio i Sanogo, koji je morao da izađe iz igre, što je u određenoj meri uticalo i na ostatak meča. Zvezda ima još jednu prijateljsku utakmicu, pre nego što se okrene obavezama u prvenstvu koje startuje 9. jula.

Video: Gol koji je naneo poraz Zvezdi protiv Kopra: Efektan pogodak Kotnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    30. jun 2022 | 21:06

    Crvena Zvezda - Slovenački izviđači 0:1 Nalupati šamare svima, počev od Stankovića. Ne zbog današnje igre nego za sve tri utakmice.

  • struchnyakowsky

    30. jun 2022 | 21:58

    zvezda nije mogla da pobedi druzinu pere kvrzice

  • Pinokio

    30. jun 2022 | 22:18

    Nikad ti Stankovicu nečes biti trener ja pratim fudbal preko 40 godina ali da neki klub igra bez bekova i napadača nisam jos video te bekove sto imas Gobeljica i Picinija ja u svom kraju imam bolja,, izgubiti utakmicu tamo od nekog Kopra,,, moli boga Stankovicu da vas u sledecoj utakmici Zenit ne nakanta sa 10 razlike,, i ne spominjite ligu LS jer vi niste ni za cipiripi kup sto je Partizan igrao,, toliko od mene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA