≫ 

Tuga na Ostrvu: Preminuo legendarni škotski golman

Njegova smrt je došla posle kratke borbe sa kancerom

  • 0
Endi Goram, FK Rendžers Foto: Profimedia

Legendarni škotski golman Endi Goram preminuo je u 59. godini posle kratke borbe sa kancerom, koji je nažalost bio moćniji od ovog čuvara mreže. Vest o smrti objavili su mediji sa Ostrva, kao i njegov bivši klub Rendžers.

Goram je nedavno objavio tužne vesti, odnosno da mu je dijagnistifikovan karcinom jednjaka, koji je metastazirao na jetru, pluća i rebra, te da mu je ostalo još šest meseci života prema navodima doktora. Nažalost, već mesec dana kasnije ga su stigle posledice bolesti.

Ovaj golman je u karijeri branio za nekoliciinu klubova u Engleskoj i Škotskoj, najdublji trag je ostavio u Rendžersu, a branio je još za Oldam, Hibernijan, Nots kaunti, Šefild junajted, Madervel, Mančester junajted, Hamilton, Koventri i Elgin.

Sa ekipom iz Glazgova je uspeo da dođe do pet titula u škotskom prvenstvu, a takođe je sa Mančesterom uspeo da se domogne Rendžersom osvojio pet titula u škotskom prvenstvu, kao i Premijer ligu sa Mančester junajtedom 2001.

Video: Marko Docić promašio penal: Bajko iza gola ga pročitao, pa dao savet golmanu Olimpije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA