≫ 

Novi poraz Zvezde, Zenit siguran u "generalci": Crveno-beli ne mogu do gola bez Kataija i Ivanića

Dosta toga škripi u ekipi Zvezde, moraće Dejan Stanković dosta toga da promeni pred start sezone

  • 97
Zvezda, Zenit

Printskrin: Youtube / FK Crvena zvezda

Zvezda je poražena u još jednom prijateljskom meču, u generalnoj probi pred početak sezone, izabranici Dejana Stankovića su izgubili od Zenita u Sočiju sa 2:1, te su tako došli do drugog poraza u samo nekoliko dana.

Crveno-beli su stigli u Rusiju i Soči kako bi sa ozbiljnim protivnikom odigrali meč koji bi trebalo da pokaže pravi odnos snaga i da ukaže čime to Dejan Stanković raspolaže u idućoj sezoni. Morao je trener crveno-belih malo da rotira, ostavio je Kataija i Ivanića na klupi, a to je na pravi način iskoristio Ibrahim Mustafa koji je u nekoliko navrata pokazao da se na njega treba obratiti pažnja u sezoni koja predstoji.

Pored Mustafe, druge dve napadačke igle u vidu Bukarija i Pavkova su kompletno podbacile, što se može reći i za desnog beka Kristijana Pićinija pored koga je Zenit najviše i pretio tokom prvog dela igre. Zenit je u prvom poluvremenu bio slabiji rival, ali je to anulirao u drugom delu, kada su golove postigli Andrej Mostovoj i Matijas Kasijera, nesuđeno Zvezdino pojačanje.

Kada se sve sabere i oduzme iz Sočija, ima Stanković i te kako na čemu da poradi, jer je očigledno da klubu nedostaju kvalitetan centarfor i bek.

Zvezda, Zenit

Printskrin: Youtube / FK Crvena zvezda

 

Zvezda - Zenit 1:2

/ Katai 79' - Mostovoj 53', Kasijera 72' /

Od samog početka meča Zvezda je pokazala da je konkretniji rival u ovom meču i da je došla u Soči kako bi sa pobedom ušla u novu sezonu i tako u što boljem raspoloženju dočekaju prvu ligašku utakmicu u Superligi Srbije.

Prvu veliku priliku je imao Ibrahim Mustafa u 12. minutu, kada je jedan od defanzivnih igrčaa Zenita dodelio loptu pravo u noge u šesnaestercu. Zvezdino krilo je izbacilo igrača, ali nije imao dobru završnicu i to je bilo sve od ove prilike.

Zenit je s vremena na vreme umeo da zapreti, to se desilo u 18. minutu prvi put, ali tek je kasnije usledila njihova najveća prilika, kada je na visini zadatka bio Milan Borjan. Ibrahim Mustafa je imao još jednu šansu na samom isteku prvog poluvremena, ali je i ovaj put lopta otišla pored gola.

I to je bilo to od prvog poluvremena i svih prilika, gde je Zvezda, da je imala bolju realizaciju, mogla da vodi sa dva gola razlike, međutim, na pauzu se otišlo rezultatom - 0:0.

Drugo poluvreme je već donelo ono što se tražilo od meča - golovi. Doduše, mreže je načeo Andrej Mostovoj iz Zenita, kada je ekipa iz Sankt Petersburga krenula svim silama ka golu Milana Borjana. Zvezdin golman je uspevao da odbrani nekoliko udaraca, ali ga je na kraju ipak savladao Andrej Mostovoj u 53. minutu.

Posle toga, Zvezda nije mogla da dođe k sebi, dopustila je Zenitu da dominira i sve više da iskušava Milana Borjana, koji je branio sve bolje. Ipak, već u 72. minutu je Zenit odigrao prelepu akciju, iz pet dodira su došli u šesnaetesrac Zvezde i Matijas Kasijera, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, je rutinski savladao Milana Borjana poslavši loptu pored njega.

Trglo je to Zvezdu, ali tek toliko da osam minuta kasnije preko Ivanića i Kataija dođu do jedinog gola, kada je Mirko Ivanić uposlio Kataija na sjajan način, a ovaj još bolje uspeo da savlada golmana Zenita i tako koliko-toliko ublaži poraz crveno-belih.

Video: Katai ublažio poraz Zvezde od Zenita u generalnoj probi za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    3. jul 2022 | 19:05

    Mi prijateljsku igramo sa nasom bracom Rusima, a Partizan je igrao sa njegovom bracom Turcima 😉

  • Yu

    3. jul 2022 | 19:33

    Mustafa je opasan igrac , veliko pojacanje ove sezone za nas

  • Pp

    3. jul 2022 | 21:41

    Dobro je ovo, naročito za ovaj deo priprema. Jedino je problem realizacija, treba dovesti jednog dobrog napadača i sve će doći na svoje mesto. U polju smo bili bolji od Zenita. Ovo su pripreme za sezonu i ne treba praviti dramu, bićemo odlični kad bude bilo bitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA