≫ 

Tadić ostao bez golgeterskog ubice, stigao mu vihorni Holanđanin za 30 miliona evra

Novi krilni napadač Kopljanika je Stiven Brgvajn iz Totenhema, u Dortmund otišao Sebastijan Ale

  • 0
Sebastijan Ale Foto: Tanjug / AP

Još jedan solidno zvučni transfer odjeknuo je Starim kontinentom. Zapravo dva. Šampion Holandije Ajaks je zvanično ostao bez najboljeg golgetera Sebastijana Alea (28), ali je i na putu da završi transfer Stivena Bergvajna (24) - za 30 miliona evra.

Za otprilike istu toliku sumu amsterdamski velikan je prodao Borusiji Alea, koji milion više, a nemački klub je tako u sjajnom napadaču pronašla zamenu za Erlinga Halanda.

Ale je minule sezone bio jedan od udarnih protagonista šampionske sezone Ajaksa, uz Dušana Tadića naravno, sa 21 golom u Erediviziji i 11 u Ligi šampiona, potvrdio je klasu i otud je i potpis za nemački klub bio logičan sled događaja.

Kada je reč o Bergvajnu, brzonogi krilni napadač stiže posle sve sezone provedene u Totenhemu, gde je trenutno poprilična gužva u navali (Kejn, Son, Rišarlison, Perišić), pa će Holanđanin koji je tri sezone, pre odlaska u Englesku, nosio dres PSV-a, od naredne biti jedna od udarnih pesnica šampiona države.

Bergvajn je za dve sezone odigrao 83 utakmice za "Pevce", dao je 8 golova, ali je u minuloj sezoni imao samo četiri odigrana meča što je i dovelo do toga da i klub, a i on sam, preisputaju dalju saradnju. Ponuda Ajaksa naišla je u pravom momentu za sve.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA