Zvanično: Fuseni Dijabate je novi igrač Partizana!

Krilni napadač stiže kao najveće pojačanje u prelaznom roku i očekuje se da bude nosilac igre, neko ko pravi razliku na terenu

  • 11
Fuseni Dijabate, FK Lester Foto: Profimedia

Dileme više nema - Fuseni Dijabate (26) je novi fudbaler Partizana, peto i najveće pojačanje kluba iz Humske u letnjem prelaznom roku. Krilni vezista, dojučerašnji fudbaler turskog šampiona Trabzonspora, potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima i odmah će zadužiti opremu za trening, kako bi se stavio na raspolaganje treneru Iliji Stolici.

Istina, teško je verovati da će novajlija iz Malija sa francuskim pasošem moći da pomogne ekipi na prvom meču sezone protiv Javora u Ivanjici (subota, 20.00, Arena sport), no, za stručni štab i generalno klub iz Humske je u ovom trenutku najbitnije da je fudbaler koga su želeli i "jurili" dve sedmice konačno stigao i da će u narednim utakmicama sigurno biti od velike pomoći postojećem timu.

Pisali smo već da je Dijabate bio izbor i trenera Ilije Stolice i kompletnog sportskog sektora na čelu sa Ivicom Ilievim i u njegovo angažovanje je ulođeno mnogo truda, od pregovora sa Trabzonom, gde se Partizan zaštitio određenim klauzulama u dogovoru kako u slučaju mešanja faktora sa strane, kada želja kluba postane javna, igrač ne bi otišao u drugom smeru (a dešavalo se i te kako u prošlosti), do ubeđivanja samog fudbalera da mu je u budućnosti najbolji izbor Beograd.

Protekle sedmice, posle razgovora Stolice sa igračem stavovi su se dodatno približili, pa je Dijabate, pošto se konsultovao i sa porodicom, odlučio da prihvati poziv i izazov u kome se od njega očekuje mnogo, da bude nosilac igre tima koji je još u nastajanju, neko ko pravi razliku suvim kvalitetom.

Kada su se kockice konačno složile, agent Mikael Silvestre i fudbaler su najavili dolazak u Beograd, ali su spletom okolnosti zakasnili za dan i pomalo zabrinuli sve u Humskoj, jer "bočnih udara" je napretek poslednjih godina i, kako naš narod kaže: "Ko se jednom o mleko opeče, taj i u jogurt duva". Ipak, sve se dobro završilo, igrač je stigao u srpsku prestonicu između srede i četvrtka, pa se prešlo na završnu fazu.

Dijabate stigao u Beograd Fuseni Dijabate na aerodromu u Beogradu; Foto: Telegraf.rs

Dijabate je jutros u 09.00 sati počeo sa lekarskim pregledima, pod nadzorom šefa lekarske službe crno-belih, doktora Seada Malićevića, a potom se po završetku obaveza na jednoj od beogradskih klinika obreo na stadionu u Humskoj gde je u prisustvu zastupnika utanačio i poslednje detalje ugovora sa crno-belima.

Pre Dijabatea u Partizan su stigli levi bek Zlatan Šehović (Makabi Natanja, 300.000 evra), desni bek Aleksandar Filipović (Bate Borisov, 100.000 evra), Patrik Andrade (Karabag, slobodan igrač), Svetozar Marković (Olimpijakos, slobodan, procenti od dalje prodaje).

I to nije kraj. crno-beli će u bliskoj budućnosti angažovati bar još dva fudbalera, alternativu za Marka Milovanovića, čiji je transfer u Almeriju u završnoj fazi i trebalo bi, ukoliko to bude moguće, da ga zameni Slobodan Tedić iz Mančester sitija, kao i bonus igrača na jednoj od pozicija u veznom redu, u zavisnosti šta klub odredi kao prioritet.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    7. jul 2022 | 12:03

    Možete misliti kakav je ovo šaban kad dolazi u sektu koja ništa osvojila nije skoro deceniju a neće još dve.

  • sedi1

    7. jul 2022 | 14:43

    ... plašim se da kao i za automobile i za fudbal postajemo stovarište 'lošeg materijal' za velike pare......

  • AHAHAHA

    7. jul 2022 | 14:30

    Ahahaha pa zna li on gde dolazi ahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA