≫ 

Gde će Ronaldo?

Ipak, sada je došlo vreme da se saberu računi. Rano i brzo, ali moraće da se saberu. Ovo je situacija kada konobar posle jednog pića pita da naplati popijeno pošto završava smenu. Ten Hag je taj konobar i samo je pitanje u čije ruke će doći taj račun

  • 4
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Šta će biti sa jednim od najboljih fudbalera u istoriji? Svaki dan čujemo nešto novo, svaki dan Kristijana Ronalda sele u neki drugi klub, pa ga ostavljaju u Mančester junajted, pa ga ponovo sele i sve tako u krug. Da li to znači da Junajtedu nije toliko bitno da ga zadrži ili je velika potražnja za uslugama Portugalca? Sve tu pitanja koja će ubrzo morati da dobiju odgovore pred početak nove sezone.

Bezmalo pet puta je javljano da Ronaldo ponovo napušta Old Traford. Od povratka u Veliku Britaniju iz Juventusa, kapiten portugalske reprezentacije nije učinio ono što je želeo. Kolektiv mu nije pomogao, a nije ni on, ruku na srce, njemu. Ta simbioza je slabo radila. Ili ekipa nije dobro shvatila njegovu ulogu ili trener nije koristio njegov pun potencijal ili je on digao ruke od sastava koji se na kraju sezone, nešto strože rečeno, izblamirao.

Došao je Ten Hag, strateg koji je dosta toga učinio sa Ajaksom, preporučio se velikim glavama u Mančesteru i sada ima odrešene ruke da napravi onakav tim kakav želi. Novca ima, a i moralo bi da ga bude jer Junajted nema koheziju, odbrana prokišnjava na sve strane i to je nešto što ofanzivi zadaje još veće zadatke. Primiće se jedan gol sigurno, a sada je na Ronaldu i družini da daju makar dva.

Potencijal napadački je, po imenima, veoma dobar, ali se čini da neko mora biti "ugušen". Po dolasku Ronalda, svi kvaliteti Bruna Fernandeša su otišli u zapećak. Penali i slobodnjaci su prepušteni iskusnijem Portugalcu, a vođa iz protekle sezone je dobio ulogu dirigenta koji nema kontrolu nad prvom violinom.

Usiljena rešenja i individualni kvalitet je spasao Junajted da ne dođe do još goreg potopa. Možda je i Kristijano bio taj koji je sprečio još veću bruku. On je taj koji je vadio kestenje iz vatre, sprečavao neke poraze od totalnih autsajdera.

Kristijano Ronaldo FK Mančester Junajted - FK Midlsbro Foto: Tanjug/AP

Ipak, sada je došlo vreme da se saberu računi. Rano i brzo, ali moraće da se saberu. Ovo je situacija kada konobar posle jednog pića pita da naplati popijeno pošto završava smenu. Ten Hag je taj konobar i samo je pitanje u čije ruke će doći taj račun.

Ronaldo vaga. Nije zadovoljan za sada politikom transfera, ne čini mu se da će osećati lagodno, a nekoliko puta su dolazili signali da ga trener ne vidi kao udarnu iglu svoje vizicije.

Po završetku sezone, odmah je počela priča o konačno dolasku kući, o povratku u Sporting. Čelnici tima iz Lisabona su se sporadično javljali, prizivali takav scenario, a sam Hugo Vijana je naveo da za sada ne vidi na koji način bi to bilo ostvareno zbog više segmenata. Čini se da je glavni od njih upravo plata Portugalca.

Nakon još jedne priče da se ponovo prevagnulo u ostanak na Old Traford, javila se informacija da su za Ronalda zainteresovani iz Bajern Minhena. Stigao je demant Bavaraca koji su stavili doznanja da će se okrenuti dovođenju mladih igrača, a i dolazak Manea iz Liverpula je dovoljna bomba koju će aktivirati ove sezone. Uz sve to, Robert Levandovski i dalje ne zna šta mu je činiti, iako bi rado otišao. Previše događaja, ali niti u jednom se Kristijano ne pominje ozbiljno.

Povratak, pa još jedan povratak - Real Madrid je odmah digao ruku kada je bio upitan da li želi Ronalda nazad. Mnogi zaboravljaju da španski velikan i dalje kuburi sa finansijama, uprkos sjajnoj sezoni koju je izgurao. Dovođenje Ronalda je mač sa dve oštrice, može da se isplati, a može da bude rešeto koje će možda biti gore i od nule.

FK Mančester Junajted - FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

I ta je priča prošla, a ništa se osetno nije desilo. Onda je došla na red i Barselona... Ko bi rekao. Španci su pisali o mogućem potresu u svetu sportu, da Barsa gleda kako da privoli Ronalda, a uz to bi možda moglo i da dođe do ujedinjena sa Lionelom Mesijem. Kakva bi to tek bomba bila, ali to je sve u domenu nemogućeg. Pre svega, Katalonci se tri puta gore muče sa finansijama od Madriđana, pokušavaju da opstanu na način na koji rade do sada i najmanje što bi im trebalo je da se upuštaju u rizične momente.

Niko nije ozbiljno shvatio informaciju da Roma traži Ronalda, iako je tamo alfa i omega Žoze Murinjo. Dovodi "vučice" pojačanja, krpi dobar tim za eventualni napad i na titulu Serije A gde je Juventus izgubio primat i čini se da nema nedodirljivih.

Uz to, ponadali su se i iz Sjedinjenih Američkih Država. Shvatili su ubrzo da Portugalac nema nikakvu nameru da ode sa evropske scene,da još uvek ni ne pomišlja o penziji, tako da je za njega MLS u mislima zabranjena tema.

Posle ovoliko nabrajanja i ludog rolerkostera od pominjanja klubova i eventualnih prelazaka, poslednja informacija je ponuda Čelsija. "Plavci", kako prenose Britanci, spremni su da plate 14 miliona funti za njegove usluge. Sada se traži rupa i u toj vesti, jer niti jedna gorenavedena ekipa nije došla do direktnih pregovora.

Najveći mamac za samog Ronalda bi bila borba za trofej Lige šampiona. To u Junajtedu trenutno nema, a nema ni vremena previše za razmišljanje. 

Gde li će na kraju završiti, to ćemo već saznati, a ko je najbliži njegovim uslugama, to će ostati enigma još vrlo kratko.

Video: Susret najvećih: Kristijano Ronaldo i Tom Brejdi oči i oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA