"Dijabate da bude jedan od najboljih ikad, detalji transfera poslovna tajna": Iliev o "bombi" prelaznog roka

U Partizanu se nadaju da su ovime skockali tim za narednu sezonu

  • 16
Ivica Iliev, Dijabate Foto: FK Partizan, Printscreen

Fudbaleri Partizana ovog vikenda u Ivanjici protiv Javora kreću u novu takmičarsku sezonu, a samo nekoliko dana pre toga su na svom stadionu u Humskoj predstavili veliko pojačanje. 

Reč je o Fuseniju Dijabateu, koji je sa klubom potpisao trogodišnji ugovor. Dolazi iz Malija i biće peti stranac u ekipi Ilije Stolice, a prošle takmičarske godine je nastupao na pozajmici u Điresunu iz Trabzona.

Na zvaničnom predstavljanju Dijabatea obratio se i Ilica Iliev, koji je istakao da je jako zadovoljan kako se ekipa "skockala" i da je klub vredno radio da kompletira tim na vreme.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo gotovo završili prelazni rok, a on tek da je počeo u Evropi, ne sećam se da je jedan klub završio prelazni rok a da sezona nije ni počela, znali smo da nas čeka pakleno leto, da imamo malo vremena, ali krenuli smo jako i uspeli da kompletiramo ono najjače što nam treba.

Potom se osvrnuo i na Dijabatea, za koga se nada da će u perspektivi postati jedan od najboljih stranaca koje je Partizan imao.

- Ja ga zovem 30 sekundi igrač, on zna, to je mala šala, objasnio sam mu šta znači, a to je da očekujemo mnogo, da bude jedan od najboljih naših igrača i u perspektivi da bude jedan od najboljih koji je ikada igrao u našem klubu. Sve pozicije koje su nam bile kritične prošle sezone, verujem da smo uspeli da pojačamo. Ne bih se vodio procentima, ali verujem da ovo može da bude jedan od najboljih timova koje je Partizan imao dugo vremena.

Fuseni Dijabate Printskrin: Youtube/FK Partizan Belgrade

Objasnio je Iliev da je dolazak Dijabatea realizovan uz veliku pomoć i saradnju sa turskim Trabzonom.

- Hvala na pitanju, ali nisam završio ono što sam hteo na početku, a to je da se zahvalim ljudima iz Trabzona, nejasno je i u turskim klubovima kada se saznalo za njegov dogovor, kako smo uspeli da napravimo dogovor sa Trabzonom i kako je ovakav igrač došao u Srbiju. Još jednom hvala ljudima iz Trabzona, čestitao bih im na tituli, ta reputacija Partizana i odnos klubova prema nama me čini jako ponosnim. Svaki sledeći dolazak će biti uslovljen eventualnim odlaskom, popunjeni smo na svim pozicijama i sa Dijabateom smo završili taj posao.

Iliev je zamoljen da objasni detalje transfera i da li je Partizan platio obeštećenje.

- Mislim da je to poslovna tajna, ali Partizan je napravio spektakularan posao. On je imao ugovor sa Trabzonom i samo zbog odnosa dva kluba, koji su podignuti na nestvaran nivo, su uticali da dođe do ovakvog transfera.

Video: Druženje igrača Partizana s Grobarima pred početak sezone: Bakljada i torta u obliku parnog valjka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    7. jul 2022 | 15:58

    Kad Bugarin kaže da je Bomba onda je sigurno Kineska Petarda!!! 🤣

  • rade maksimovic

    7. jul 2022 | 15:49

    Ne bi ti meni Ilijev ovce cuvao sa takvim stavom

  • Nešo

    7. jul 2022 | 15:51

    Biće ko ono čuveno ja garaantujem za ovog momka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA