≫ 

Opšte "šibanje" u Gdanjsku: Poljaci se međusobno potukli, korišćene i palice, utakmica prekinuta na 45 minuta

Nemile scene tokom utakmice Lehija - Akademija Pandev

  • 0
Lehija Gdanjsk Foto: Twitter - Printscreen

Evropske kvalifikacije tek što su počele, a na tri meča danas smo videli incidente u režiji navijača. Nakon što su prvo međusobno potukli navijači Borca iz Banjaluke, a potom pristalice Olimpije izazvale prekid u Ljubljani protiv Diferdanža, slične scene stižu i iz Poljske.

Poznato je kako vatren mentalitet gaje tamošnji navijači, koji su se tako međusobno potukli na utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija između Lehije i makedonske Akademije Pandev u Gdanjsku.

Poljski mediji ne mogu da utvrde ko je tu koga tukao i zbog čega je došlo do svojevrsnog haosa. Sve u svemu, informacije kažu da su se navijači tukli međusobno, sa policijom, pripadnicima obezbeđenja...

A da stvar bude još gora, neko je mogao i da nastrada, pošto su u sukobima korišćeni i razni predmeti poput bejzbol palica.

Sudija je zaustavio utakmicu, sačekao je da se eventualno uspostavi red i mir na tribinama, ali kako od toga nije bilo ništa, igrači su otišli u svlačionicu, a policija je preuzela stvar u svoje ruke.

Pokušavali su i igrači da umire svoje navijače, ali tek nakon 45 minuta došlo je do nastavka utakmice, kada su se stvari koliko-toliko smirile.

Inače, i ispred samog stadiona viđeni su veliki neredi, pošto su navijači bukvalno razvalili kafić u okviru stadiona i koristili suncobrane kao neku vrstu štita u proboju na tribine?! O svemu svedoče zapanjujući snimci.

Nema sumnje da Lehiju čeka strahovita kazna UEFA zbog ovih scena, tim pre što poljski klubovi nisu "početnici" u ovakvim slučajevima.

Video: ŠTA JE NA PROGRAMU ARENA SPORT: Pregledavanje za petak 8. jul 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA