≫ 

Partizan naoružan strpljenjem: Od radne dozvole u Engleskoj zavisi angažman Tedića

Ukoliko odgovor tamošnjeg Saveza bude pozitivan, napadač će u Čempionšip na pozajmicu, u suprotnom je velika verovatnoća da obuče crno-beli dres

  • 2
Slobodan Tedić Foto: MN Press

Odlazak Marka Milovanovića u Almeriju, koji će biti kompletiran u toku današnjeg dana, otvorio je prostor u napadu Partizana za još jednog fudbalera, koji bi bio podrška Rikardu Gomešu. Najavili smo već da su crno-beli targetirali Slobodana Tedića, igrača Mančester sitija i mladog reprezentazivca Srbije, ali će morati da sačekaju još malo. Jer, neke stvari ne zavise ni od tima iz Humske, već isključivo od volje "građana" koji su aplicirali za radnu dozvolu fudbalera, a od koje će, pak, i zavisiti i njegova bliska budućnost u karijeri.

Da pojednostavimo. Mančester siti je aplicirao tamošnjem Savezu za radnu dozvolu za Tedića i od epiloga procesa, koji je uveliko u toku, zavisiće i njegov eventualni angažman u Partizanu. Preciznije, ako klub i fudbaler budu odbijeni, velika je verovatnoća da se napadač vrati u srpski fudbal i obuče crno-beli dres, što je čelnicima kluba iz Humske i potvrđeno u kontaktu sa njegovim zastupnicima.

Ukoliko, pak, situacija bude obrnuta i Tedić dobije radnu dozvolu, ostaće na Ostrvu i biti prosleđen u jedan od klubova Čempionšipa, kako bi se što bolje adaptirao na engleski fudbal i u budućnosti eventualno konkurisao i za mesto u Mančester sitiju, koje mu je u ovom trenutku, u konkurenciji neverovatnih igrača svetske klase - jednostavno nedostupno.

Tedić je protekli period proveo u holandskom Cvoleu, gde je na početku bio standardan, potom ga je povreda zgloba "usporila", a zatim i teži oblik korona virusa zbog koga je završio u bolnici, isprva misleći da je zaradio prelom rebara. Pošto je pozajmica istekla, napustio je Holandiju i sam trenutno čeka rasplet situacije i odluku Mančester sitija, sa kojim ima važeći ugovor do leta 2024. godine.

Partizan pomno prati situaciju, no, bez ikakve panike, jer sve i da Tedić na kraju ostane u Engleskoj i ne bude angažovan, u svojim redovima imaju Sameda Baždara, koji bi, ukoliko se kockice poklope, uz pravilan rad i razvoj, mogao da bude sledeći veliki projekat iz Humske u sezoni koja predstoji. Vanserijski talenat momka iz Omladinske škole crno-belih nije sporan nije sporan, pitanje je samo adaptacije na seniorski fudbal, prihvatanja zahteva stručnog štaba na čelu sa llijom Stolicom, pa i sreće, koja je neophodan fakor za uspeh u fudbalu na najvišem nivou.

Video: Pogledajte atmosferu na druženju igrača Partizana s navijačima: Gorele baklje i dimne bombe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mecke

    8. jul 2022 | 10:44

    Ovo onaj, koji u reprezentaciji, nije dao gol sto godina????

  • Pop

    8. jul 2022 | 13:07

    Daj bože, da dobije radnu dozvolu, i puno srece u cempionsipu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA