"Ako se sećate, Zvezda je prošle godine kiksnula u 1. kolu": Trener Radničkog se nada iznenađenju na Marakani

Tomislav Sivić kaže da će biti vraški teško doći do bodova protiv crveno-belih

  • 1
bojan leontijević Foto: MN Press

Večerašnjom utakmicom između Voždovca i Novog Pazara na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici biće otvoreno novo prvenstvo Srbije u fudbalu. Ipak, oči će kao i uvek najviše biti uprte ka susretima večitih rivala, koji će se i ove takmičarske godine boriti za titulu šampiona.

Već na prvoj stepenici, Zvezda potencijalno ima nezgodnog protivnika u vidu niškog Radničkog. Tim se plasirao u evropske kvalifikacije, solidno pojačao, ali trener Tomislav Sivić crveno-belima jednostavno ne želi da preti.

- Pred nama je najteže moguće gostovanje u našoj ligi. I Radnički, a i ja smo osetili gorak ukus Marakane. Znamo koliko tamo može da bude neprijatno, ali svaka utakmica je nova šansa da popravimo utisak.

Utakmica se igra u nedelju od 20.00 časova, a Sivić želi da se Radnički srpskoj javnosti predstavi u najboljem mogućem svetlu.

- Rezultat je u drugom planu, u smislu da nemamo imperativ. Ako se sećate, Zvezda je prošle godine kiksnula u prvom kolu protiv Vojvodine i imala je odredjene probleme zbog toga. Sada će sigurno dati sve od sebe da joj se to ponovo ne dogodi, ali mi ćemo dati naš maksimum da im se to dogodi.

Crvena zvezda na benzin Kataija protutnjala kroz Niš Foto: Tanjug/AP

Zna i trener Radničkog da može samo mnogo toga da dobije ukoliko stigne do pozitivnog ishoda u Beogradu.

- Mi tamo ne možemo puno toga da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Neće biti nikakva katastrofa za nas ukoliko ne zabeležimo pobedu. Oni su favoriti, ali mi imamo svoju viziju i probaćemo da iz toga profitiramo koliko god je to moguće.

Posle meča sa Zvezdom, stiže i Partizan, a potom će njegova ekipa igrati najverovatnije protiv malteške Gzire u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Raspored nam ne ide na ruku, posle Zvezde ćemo biti domaćini Partizanu, pa sledi evropska utakmica. Ne može teže od toga, ali šta je tu je. To će nam pomoći da očvrsnemo i da što pre uhvatimo dobar ritam. Sezona je duga, treba i strpljenja, ali mi smo ovde svi optimisti i spremni smo da radimo dobre stvari za Radnički.

Video: Videli ste jaku i ponosnu Zvezdu, imamo moćan tim: Stanković zadovoljan uprkos porazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    8. jul 2022 | 23:11

    Bilo je to al nije svaki dan Bozic sto kazu, popicete 3 komada i pravac kuci u Nis! Zvezda je za 3 gola iznad ove cele lige, bukvalno nema ozbiljnog konkurenta nazalost a tome ide u prilog i nikad manja kvota za osvajanje od 1.35

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA