≫ 

Kosovaru Murićiju propao rekordan transfer, Briž kaže "nije spreman", ali ima i druga verzija priče

Navodno su Belgijanci želeli da spute vrednost obeštećenja, tvrde dobro obavešteni izvori bliski igraču

  • 6
vedat murići Foto: youtube/Harika Futbol Evi

Napadač Vedat Murići (28) i belgijski Klub Briž ipak nisu postigli sporazum, nisu stoga ni potpisali ugovor, jer po jednoj verziji, plasiranoj od strane belgijskih medija i kluba, igrač nije prošao medicinske testove. Navodno, pokazao je vrlo loše rezultate tokom pregleda, pa je klub odlučio da ipak ne ponudi ugovor momku rođenom u Prizrenu.

Zapravo, Belgijanci su ponudili Murićiju pozjamicu, međutim ovaj nije hteo tu vrstu saradnje, pa nije ni došlo do bilo kakve dalje priče. U Brižu, prema navodima medija u Belgiji, misle da bi nekadašnji napadač Fenerbahčea tek za osam nedelja bio fit i spreman za najveće napore.

Međutim, prema drugoj verziji događaja, onoj koju su plasirali izvori bliski igraču i pojedini novinari medija takozvane države Kosovo, Murići je prošao lekarske preglede bez ikakvih problema, ali do potpisa nije došlo jer je Briž, navodno, hteo da plati manju sumu od dogovorene za igrača.

Prema prvim informacijama, koje su plasirane dan ranije, Briž je bio spreman da izdvoji između 10 i 11 miliona evra što bi bio i klupski rekord na ime obeštećenja za igrača, no u međuvremenu je došlo do komplikacija, na kraju i do razmimoilaženja dve strane.

Prema navodima kosovskog novinara Arlinda Sadikua, koji je prvi "tvitnuo" da su Belgijanci izašli sa dezinformacijom u vezi sa lekarskim pregledom Murićija, napisao je, u prilog te tvrdnje Briža, da je napadač proteklih šest meseci igrao za Majorku (pozjamica) i za reprezentaciju takozvane selekcije Kosovo, što, kaže, samo dokazuje da je fizički maksimalno spreman.

U svakom slučaju, Murići se vraća u Rim neobavljena posla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA