≫ 

Partizanov biser gol posvetio dedi: Znam da je "odozgo" sve ispratio

Mihajlo Petković i Samed Baždar su džek-pot kluba iz Humske posle gostovanja i pobede nad Javorom

  • 0
Samed Baždar Foto: partizan.rs

Pre izvesnog vremena, Partizan je na stolu imao ponudu od 1.000.000 evra za Sameda Baždara i to od Espanjola, koji je mladog igrača crno-belih pratio i na turnirima i u mlađim reprezentativnim selekcijama, ali je klub iz Humske odbio mogućnost da proda napadača, verujući da će njegovo vreme tek doći, iako u tom momentu nije bio ni na mapi u prvom timu.

Drugi talentovani momak - Mihajlo Petković, pozvan je na letnje pripreme treći put, čisto da se ispoštuje dobra sezona u omladinskoj selekciji, ali sa predumišljajem da je pozicija "osmice", koja mu je inače primarna, već dobrano popunjena i da će teško imati prostora. Uz sve navedeno, provajevala je i priča o "nedostatku bonusa" u timu crno-belih, spekulisalo se imenima igrača drugih klubova... Ali, Partizanova deca se jednostavno nisu dala, nisu odustajala.

Ivanjica, 9. jul, pripreme su već arhivirane, jedno od najnezgodnijih gostovanja Partizana poslednjih godina, krajnji rezultat - 4:0, strelci, između ostalih - Mihajlo Petković (18) i Samed Baždar (18)... Da je neko pisao scenario za reklamu Partizana i njegove omladinske škole, bolji nije mogao da smisli, jer su u jednom momentu, pored pomenutog dvojca, na terenu bila ukupno četiri izdanka akademije ako računamo Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića, koji takođe bio deo pobede u Ivanjici.

Strelac prvog gola Petković je tokom slavlja i zaplakao od sreće, posvetio je prvenac u prvom timu preminulom dedi.

- Bolji debi nisam mogao ni da sanjam! Kada imate Bibrasa Natha u ekipi, sve je mnogo lakše! Što se suza tiče, bile si radosnice! Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Svi su mi na kraju čestitali! Puno mi znači podrška starijih saigrača. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je „odozgo“ sve ispratio - kaže Mihajlo Petković:

- Kada sam saznao da počinjem utakmicu, osećao sam pozitivnu tremu i nestrpljivo sam očekivao meč. Naravno da postoji mali strah pred, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj.

Video: Stolica pronašao novog bisera u Partizanu? Mladi Petković fenomenalnim šutem načeo Javor

Petkovićev vršnjak Samed Baždar odavno je u beležnicama mnogih klubova, jer se radi o talentu koji se retko viđa. Potrebno je, kažu u Humskoj, malo poraditi na fokusu i nemirnom duhu momka iz Novog Pazara i biće to pun pogodak za Partizan u budućnosti, kako rezultatski, tako i finansijski.

- Zaista fantastičan početak lige! Svi smo se negde pribojavali gostovanja u Ivanjici, jer znamo da su baš ta prva kola na strani, iz različitih razloga, uvek mač da dve oštrice i da, ako mislimo da idemo na titulu, upravo tu ne smemo nikako da izgubimo bodove. Presrećan sam što je Partizan ovako krenuo i što smo dobili vetar u leđa za naredna kola. Što se tiče mene lično, presrećan sam, posebno jer je juče bio veliki praznik i siguran sam da sam nagrađen za trud i rad, ali i za one trenutke tuge, koje sam doživljavao, kada nisam uspevao da postignem gol. Ovo je dokaz da rad i strpljenje donose najbolje rezultate, u pravom trenutku! Drago mi je da se i Ćićko (prim.aut – Mihajlo Petković) upisao u listu strelca i da se Andrade fenomenalno uklopio u ekipu. Uz rad i zajedničku želju, idemo napred – bez straha - zaključio je Samed Baždar.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je novi trener Ilija Stolica imao i "sluha" i hrabrosti da golobrade momke "gurne u vatru" u Ivanjici i to se svakako isplatilo i timu i klubu, ako gledamo širu sliku. Lepo je počelo, kažu u Humskoj - neka se nastavi...

Partizan će u drugom kolu Superlige Srbije u petak gostovati ekip Radničkog u Nišu.

Video: Veče prvenaca Partizanovih omladinaca: Posle Petkovića i Baždar dao gol za crno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA