≫ 

Zvezda krenula silovito u odbranu titule: Crveno-beli ispostavili poker Radničkog, prvenci Kangve i Bukarija

Uspešan start šampiona Srbije

Zvezda efikasna protiv Radničkog u prvom kolu Superlige Srbije Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde prošli su prvi ispit u novoj sezoni Superlige Srbije pošto su u prvom kolu savladali Radnički iz Niša sa 4:0 uz prvence Kangve i Bukarija.

Odlično su se pokazala pojačanja crveno-belih za ovu sezonu, a prelomni momenat susreta svakako je drugi gol koji je postigao Kangva, jer je Radnički u tim momentima bio u žestokoj ofanzivi i pretio je da poravna rezultat.

Uz Kangvu u 25. i Bukarija u 47. minutu, u strelce za šampiona Srbije upisali su se još Aleksandra Katai sa bele tačke u trećem minutu, te Milan Pavkov u 31. minutu.

Trener crveno-belih Dejan Stanković odlučio je da u meč uđe bez Sekua Sanoga, bedema u defanzivnom delu vezne linije, već je na teren poslao nešto ofanzivniji sastav kako bi odmah napao goste iz Niša.

Ni minut i po nije prošlo od starta igre, štoper Radničkog Tolordava igrao je rukom u kaznenom prostoru nakon prekida Aleksandra Kataija, a ofanzivac crveno-belih je preuzeo odgovornost i pogodio gornji desni ugao za vođstvo Zvezde.

Usledio je jedan dobar nalet Nišlija koji su u narednih 15 minuta zaslužili pogodak, dva puta su gađali stativu i dva puta stavljali na muke Borjana, ali ih je gol Kangve u 25. minutu totalno sasekao.

Mirko Ivanić je sa ivice šesnaesterca prosledio pas ka sredini, te je novajlija sa nekih 13 metara brzo primio i tukao u desni ugao. Golman Drobnjak nije imao nikakvih šansi.

Posle 31 minuta već je bilo 3:0 - Ivanić je sam izašao pred Drobnjaka, otvorio desnu nogu i gađao desni ugao, ali je čuvar mreže to izblokirao. Ipak, lopta se dokotrljala na stranu do Milana Pavkova koji nije imao problema da pogodi praznu mrežu.

Zaključni udarac delo je Osmana Bukarija koji je u 47. minutu stavio tačko na "i" tako što je na sličan način dočekao loptu od Ivanića, ovoga puta iza leđa Drobnjaka i samo je prosledio za konačnih 4:0.

TOK MEČA:

90. minut - KRAJ MEČA! Zvezda je slavila protiv Radničko sa ubedljivih 4:0 i na najbolji način otvorila novo izdanje prvenstva.

85. minut - Dosta se sada "secka" igra jer je ishod već poznat. Takođe, lopta je konstantno u polju Radničkog.

82. minut - Kakav bi to meč bio da Kanga ne pokuša makar jedno sa 40 metara? Nije bio precizan.

77. minut - Zvezda je sada totalno preuzela loptu, popunila je sredinu i lako kontroliše igru, i to konstantno na protivničkoj polovini. Odavno je jasno ko će ovde odneti pobedu.

71. minut - Bukari izlazi i može se reći da je to bio uspešan debi novog ofanzivca Zvezde. Umesto njega, na terenu je Mustafa, a Sanogo je ušao da učvrsti sredinu terena umesto Pavkova.

70. minut - Kanga je imao priliku da sa nekih 17-18 metara da zapreti iz slobodnog, ali je pogodio živi zid.

67. minut - Prekid koji je izveo Katai završio je na glavi Pavkova, ali je visoki napadač bio u ofsajdu.

62. minut - Ponovo su se opustili gostujući igrači i imali su inicijativu na nekoliko minuta. Ipak, nema ništa od ozbiljne prilike.

56. minut - Prozujala je lopta pored desne stative i Katai se umalo ponovo upisao u listu strelaca. Očajava maestro Zvezde, ali prednost je dovoljno velika da se mnogo ne razmišlja o tom momentu.

52. minut - Bukari ponovo trese mrežu, sada na asistenciju Kataija, ali je asistent bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da nema novog gola za Zvezdu.

47. minut - GOOOOOOL! ZVEZDA JE NA 4:0! Nije se postavila odbrana Radničkog na vreme, nije se snašla na startu drugog dela igre, pa je Ivanić izašao sam na golmana Drobnjaka, prebacio ga i omogućio Bukariju da naleti i postigne svoj prvenac u dresu Zvezde.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

kings kangva Foto: MN Press

45. minut - POLUVREME! Zvezda je uspela da suzbije nadiranje protivnika nakon prvog gola. Nišlije su zaista imale nekoliko prilika da izjednače, ali ih je drugi gol sputao, a treći im totalno ugasio ofanzivu. Impresija je da se Kangva, novo pojačanje šampiona, odlično pokazao.

43. minut - Prečka Ivanića! Drobnjak je dirao loptu koja mu je došla sa nekih 25-26 metara i verovatno sprečio novi pogodak Zvezde.

41. minut - Mora se poštovati želja Radničkog da nešto uradi, iako je u veliko deficitu. Ponovo su pokušali u skoku da ugroze Borjana, ali lopta je završila na vrhu mreže.

36. minut - Sada je igra nešto mirnija i Zvezda je dobila ono što je tražila. Radnički se primirio, nije toliko opasan kao do primljenog drugog gola i pitanje je da li su gostujući igrači psihički sposbni da istrpe teret i krenu u eventualno čudo.

31. minut - GOOOOOOOL! CRVENO-BELI IDU NA 3:o! Jedna polukontra je dovela Kataija u poziciju da kratkim pasom izbaci Ivanića koji je otvorio nogu i gađao suprotni, desni ugao. Drobnjak je odbranio, ali je lopta došla do Pavkova koji nije oklevao, već je pogodio nebranjenu mrežu.

25. minut - GOOOOOOOOL! SADA JE I 2:0 ZA ZVEZDU! U jeku totalne ofanzive Radničkog, domaćin je uspeo da udvostruči prednost. Kangva je postigao svoj prvenac nakon što je na nekih 12 metara primio pas Mirka Ivanića, a onda silovito pogodio desni ugao. Golman Drobnjak nije imao nikakvih šansi da dohvati loptu. Šteta za Radnički koji je bio u naletu i veoma blizu izjednačenja.

Zvezda efikasna protiv Radničkog u prvom kolu Superlige Srbije Foto: MN Press

21. minut - Kakva prilika ponovo za Radnički! Jovanović je tukao glavom pored stative, Borjan nije mogao da reaguje jer je krenuo u kontra stranu. Sada već ima velikih razloga za brigu u domaćem taboru.

20. minut - I dalje Zvezda ima problema u odbrani, igrači Radničkog, ako nemaju poziciju, onda su na ivici da šutiraju i zaprete. Prešli su crveno-beli u napade iz kontri, što nije baš uobičajeno za njih u domaćem prvenstvu.

13. minut - Ponovo stativa Radničkog! Sada je Petrov bio u izglednoj situaciji, Eraković je bio daleko od njega, a on je sa nekih 7-8 metara gađao iz okreta i pogodio levu stranu okvira. Defanzivno, mnogo muke za šampiona Srbije.

10. minut - Mitrović opasan, ali Borjana mestu! Gosti sa juga Srbije zaista sada prete i imaju svoj momentum. Dimić je samo pola minuta kasnije pokušao sa prve stative i pogodio samo okvir gola. Zvezda se opustila nakon ranog pogotka.

7. minut - Od momenta gola, Radnički je jurnuo napred i jednom dobro zapretio golu domaćina. I dalje su Nišlije bliže okviru gola protivnika u ovim minutima za nama.

3. minut - GOOOOOOOOL! ZVEZDA VEĆ VODI! Posle slobodnog udarca Aleksandra Kataija, štoper Radničkog Tolordava je igrao rukom i sudija nije imao drugog izlaza osim da pokaže na belu tačku. Preuzeo je odgovornost upravo Katai koji je sigurno pogodio gornji desni ugao i crveno-beli imaju prednost od samog starta.

1. minut - UTAKMICA NA MARAKANI JE POČELA! 

Zvezda efikasna protiv Radničkog u prvom kolu Superlige Srbije Foto: MN Press

POSTAVE:

Zvezda: Borjan - Rodić, Eraković, Dragović, Gobeljić - Kanga, Ivanić, Kangva, Katai, Bukari - Pavkov.

Radnički Niš: Drobnjak - Aksentijević, Tolordava, Mlađović, Jovičić - Pejović, Mitrović, Dimić, Mićibući - Petrov, Jovanović.

Video: Videli ste jaku i ponosnu Zvezdu, imamo moćan tim: Stanković zadovoljan uprkos porazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. jul 2022 | 21:57

    Нишлије се бар надигравале, стварали шансе...гробари са нама углавном паркирају бус...нису лоше Нишлије, уиграће се, неће бити добро лаворашима са њима

  • Losmi

    10. jul 2022 | 21:28

    Ja mislio ode Šamroje i nema vise plakanja i kukanja kad ono ista situacija, krece da se pizdi i vrsi pritisak od prvog kola ne bi li prikrili svoju nesposobnost

  • Sub zero

    10. jul 2022 | 21:11

    Bukari je već dao prvenac, to što sudija mora da na neki način spreči da Zvezda da gol po mogućstvu da promaši penal to je nešto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA