FK Miljakovac vraća iz penzije bivšeg reprezentativca Ukrajine i nekadašnjeg štopera Partizana

Doduše, samo za jedan meč kako bi se prikupila sredstva u humanitarne svrhe

  • 0
Marko Dević

Foto: MN Press

Fudbalski klub MIljakovac, član srpske "beton" lige,  uspeo je da iz penzije vrati dve fudbalske legende -  Marko Dević, nekadašnji reprezentativac Ukrajine i ikona Metalista iz Harkova, i Miloš Mihajlov, nekadašnji fudbaler Partizana, Voždovca i Konjaspora.

Dva fudbalera impozantne karijere ozvaničili su saradnju sa Miljakovcem na jednu utakmicu, i to utakmicu vredniju od bilo koje.

Miljakovčani će imati tu čast da se u sredu od 18 časova na Omladinskom stadionu sastanu sa ekipom OFK Beograda, a čitav meč imaće humanitarni karakter i biće posvećen udruženju NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i projektu „roditeljska kuća“.

- Drago nam je što ćemo imati priliku da još jednom zaigramo na kultnom Omladinskom stadionu, ovoga puta u dresu Miljakovca, i da damo doprinos tako važnom projektu koji je pokrenuo NURDOR. Nadamo se da će meč između OFK Beograda i Miljakovca okupiti veliki broj ljubitelja fudbala i da ćemo svi zajedno poslati poruku podrške roditeljima i deci o kojima se brine udruženje NURDOR. Neka oni budu pravi pobednici meča u sredu, a mi njihova najveća podrška– istakli su Mihajlov i Dević u zajedničkoj izjavi pred ovaj humanitarni meč.

OFK Beograd i Miljakovac ovim humanitarnim mečom započinju pripreme za novu sezonu i šalju jaku poruku fudbalskog zajedništva i prijateljstva klubova koje će u sredu doprineti da NURDOR bude korak bliže gradnji roditeljske kuće.

NURDOR roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji će omogućiti da svako dete obolelo od raka koje ne živi u Beogradu, a dolazi sa porodicom u glavni grad zbog lečenja ima obezbeđen besplatan smeštaj i prevoz za sve vreme trajanja lečenja. Nova kuća će biti do sada najveća u Srbiji sa kapacitetom 13 porodičnih soba, prostorom za igru, dnevni boravak, velikim dvorištem i svim sadržajima koji će činiti da se porodice osećaju kao kod kuće.

Roditeljska kuća nije samo smeštaj, sobe i zidovi, već predstavlja sveobuhvatni program podrške koji omogućava da deci bolest ne oduzme detinjstvo, a roditeljima dostojanstvo. Takođe, gradnju NURDOR roditeljske kuće možete podržati i slanjem humanitarne poruke bilo koje sadržine na broj 1150.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA