Zvezda objasnila zašto je Pićini napustio klub: "Bio je fer, nećemo imati nepredviđenih izdataka"

Oglasio se i Mitar Mrkela...

  • 6
FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Informacija Telegrafa da je Kristijano Pićini bivši igrač Crvene zvezde vrlo brzo je potvrđena od strane najtrofejnijeg kluba, odnsono od sportskog direktora Mitra Mrkele.

Pićini je imao ugovor do leta 2024. godne, ali je posle samo šest meseci završio svoju epizodu na Marakani. Evo i zašto:

- Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Reč je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspeo da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezntacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak. Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak. Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pićiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere - rekao je Mrkela.

Podsetimo, Pićini je u januaru ove godine stigao u Zvezdu kao slobodan igrač. Došao je iz španske Valensije, a u crveno-belom dresu odigrao je 13 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    13. jul 2022 | 11:58

    Kako to lepo upakuje Mrkela... A to sto imamo 2 beka u timu, to ne pominje. Sad ce opet Srnic da krpi ko defanzivnog veznog... Kad ce odgovornost za promasene strance? Od raznih Kanjasa, Van La Pari, Rikardinja... pa sve do sadasnjih Bakajoka, Picinija, Risaira...

  • Rade

    13. jul 2022 | 12:38

    Recite koliko ste mu love dužni a i ostalima dugujete po 4 plate nekima dugujete i po godinu dana uglavnom domaćim igračima proverite ako ne verujete.

  • Rasomon

    13. jul 2022 | 18:56

    Nemamo desnog beka, kao ni alternativu za Rodica, a takodje nam treba i stoper, posebno ako ode Erakovic. Odbrana nam je dosta suplja i to je veliki problem koji se ne moze premostavati sa Gobeljicem, Srnicem, Pankovim!!!!! Takodje, ni Ohi, a posebno Pavkov nijesu dobri napadaci pa nam je i to mjesto tanko. Imamo dosta dobar tim koji ce se unistiti ako se brzo ne dovedu bar stoper i bek, jer ako nemamo dobru odbranu prosucemo se! Moram da istaknem i to da svi igraci koje je preporucio Mihajlovic i koje smo doveli su bili losi, dok su Grofovi odlicni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA