Ovo je tajna hrana zbog koje su Ronaldo, Benzema i Mesi i dalje u vrhunskoj formi

Sva trojica koriste ovaj dodatak u svojoj ishrani

  • 1
Morske alge Printskrin: Youtube/Yeung Man Cooking

Iako su duboko zašli u četvrtu deceniju života, Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Lionel Mesi i dalje izgledaju moćno na fudbalskom terenu!

Čini se da je pomenuta trojka u boljoj fizičkoj kondiciji nego što su je imali u svojim dvadesetim godinama, a španski mediji, tačnije "Marka i "Mundo Deportivo", tvrde da su morske alge razlog tome.

Navodno, sva trojica koriste morske alge u svojoj ishrani i da su one postale glavna komponenta njihove dijete. Stručnjaci kažu da su prepune spiruline koja ima 70 odsto proteinima i bogata je vitaminima A, B1, B2, C, D, E i K.

Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Takođe, sadrži i hlorelu koja ima 60 odsto proteina i koja pomaže u usporavanju kod starenja. Ujedno i ubrzava metabolizam i eliminiše toksine iz tela brže nego inače.

Alberto Mastromateo, privatni kuvar za superzvezde u Španiji, veliki je zagovornik konzumiranja morskih algi i za njih kaže:

- One sadrže veliku hranjivu vrednost. Malom količinom dobijate mnogo biljnih proteina koje telo sintetiše čak i bolje od životinjskih. Verujem u hranjivu moć algi, neuporedivog izvora omega tri polinezasićenih masnih kiselina i zato obično u sva svoja jela uključujem spirulinu i hlorelu.

karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Konzumacija morskih algi jasno pokazuje efekat kada su u pitanju pomenuti fudbaleri. Ronalo je sa 37 bio najbolji strelac Mančester junajteda sa 24 gola, Mesi je sa 35 dao 11 golova i imao 15 asistencija, dok je Benzema sa 34 nosio Real do titule prvaka Španije i Evrope - ut 44 gola na 46 mečeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA