Grčki velikan hoće srpskog defanzivca: AEK poslao ponudu od 1.300.000 evra za Planića

Grci nude igraču i znatno bolju platu, a spemni su, ako odgovor bude negativan, da aktiviraju i izlaznu klauzulu

  • 1
Bogdan Planić Foto: Privatna arhiva

Jednu od najuspešnijih sezona u karijeri, u kojoj je sa Makabijem iz Haife osvoio i šampionat Izraela i Superkup pomenute zemlje, srpski defanzivac Bogdan Planić mogao bi da kruniše unosnim transferom u - AEK! Grčki velikan je u utorak poslao zvaničnu ponudu izraelskom klubu i čeka odgovor, dok je defanzivac i te kako zainteresovan da promeni sredinu.

Konkretno, AEK je na adresu Makabija iz Haife poslao ponudu u iznosu od 1.300.000 evra za obeštećenje, a uz to i znatno bolje uslove samom Planiću od onih koje ima u Izraelu. Kako Telegraf saznaje, Grci su spremni da sačekaju odgovor Izraelaca, a ako im ne bude po volji, velika je verovatnoća da će aktivirati izlaznu klauzulu igrača, koja iznosi 1.800.000 evra.

Sa druge strane, Makabi nije baš voljan da pusti jednog od svojih najboljih fudbalera, koji ima važeći ugovor na još godinu dana, pa mu nude produžetak saradnje, ali po znatno slabijim uslovima (gotovo 200.000 razlike na godišnjem nivou), što ih stavlja u podređen položaj.

Planić je već obavio razgovor sa čelnicima kluba iz Haife i posle dve godine u Haifi pokazao zainteresovanost da se eventualno okuša u grčkom fudbalu, ali će svakako saslušati i trenutne poslodavce i njihovu konačnu ponudu.

U narednih nekoliko dana se očekuje rasplet situacije, jer su sve tri strane trenutno u pat-poziciji, što svakako nikome ne ide u prilog.

AEK inače planira da ulozi 20.000.000 evra u pojačanja ovoga leta, rasprodali su sve pretplatne ulaznice za sezonu, zaradili ogromne pare i hoće da ulože u tim. Atinski klub u skladu sa velikim ambicijama završava i novi stadion koji će biti spreman za upotrebu u narednoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA