≫ 

Stvaranje "novog Mihaila Ristića": Zvezda protiv Kolubare započinje novi projekat

Crveno-beli će napraviti svojevrstan eksperiment prebacivanjem veziste na poziciju beka, što se u prošlosti jednom ispostavilo kao pun pogodak

  • 16
Nikola Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda od 20.00 na Marakani (Arena sport premium 1) igra meč drugog kola Superlige protiv Kolubare iz Lazarevca, a posle ovog meča bi crveno-beli mogli da zaposednu čelo tabele i odvoje se od večitog rivala, koji je u petak u Nišu remizirao sa Radničkim.

Trener Dejan Stanković će za ovaj meč izvesti gotovo identičnu postavu kao što je to bio slučaj na otvaranju sezone protiv Nišlija, gde su crveno-beli bili ubedljivi sa 4:0.

Ipak, biće jedne promene u sastavu, a to je na poziciji desnog beka, gde će od starta umesto Marka Gobeljića, koji je bio starter protiv Radničkog, sada u prvih 11 biti mladi Nikola Stanković, koji je po vokaciji vezni igrač, ali je u nekoliko navrata testiran i na poziciji desnog beka.

Sastav Zvezde za Kolubaru bi dakle trebalo da izgleda ovako: Borjan, Stanković, Dragović, Eraković, Kangva, Kanga, Ivanić, Bukari, Katai, Pavkov.

Što se mladog Stankovića tiče, Dejan Stanković ima poverenja u njega, dopada mu se kao igrač, a na Marakani smatraju da prebacivanje na beka može da bude korisno i da bi taj "eksperiment" mogao da donese benefit klubu kao što je svojevremeno to urađeno sa Mihailom Ristićem, koga je svojevremeno Miodrag Božović prebacio na mesto levog beka iz veznog reda, a ispostavilo se da je Ristić upravo na ovoj poziciji i napravio karijeru i kasnije stigao do dresa reprezentacije Srbije i transfera u Benfiku.

Stanković je rođen aprila 2003. godine, dete je Zvezde, a nekoliko sezona se "kalio" u filijali crveno-belih, Grafičaru. Prošle sezone je za Zvezdu nastupio na 7 utakmica, uglavnom kao rezervista, a na Kup meču protiv Novog Pazara je postigao je i prvenac, kada je dao dva gola uz asistenciju.

Nikola Stanković, FK Crvena zvezda Nikola Stanković; Foto: MN Press

Svojevremeno bio interesantan i nekim jakim evropskim ekipama, a prošle godine su zbog njega na stadionu Zvezde bili skauti Lacija, Đenove, Monaka i Torina.

Podsetimo i da je nedavno Zvezdu napustio projektovani prvi desni bek Kristijano Pićini, a ukoliko bi se Stanković pokazao u dobrom svetlu, mogao bi da ubedi čelnike kluba da pojačanje na toj poziciji možda i nije neophodno.

Trener Zvezde Dejan Stanković ističe da je cilj pobeda, a na raspolaganju ima sve igrače sem Radovana Pankova, koji će biti van stroja, dok se u ekipu posle povrede vratio Ohi, koji će konkurisati za tim sa klupe.

Nikola Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

- Svako prvenstvo je posebno, svako prvenstvo je za sebe. Kolubara nije ista, nismo ni mi. Svaka utakmica je zahtevna. Prednost je što smo imali dugu nedelju, da odmorimo i radimo i da u miru spremimo utakmicu. Nama je put jasan, prve dve utakmice kod kuće na otvaranju prvenstva moraju da budu sa maksimalnim brojem bodova. To nam je cilj i ka tome težimo.

- Oni su odigrali dosta korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Mogli su i bolje da prođu. Kod kuće igraju jedan stil fudbala, a u gostima je taj stil možda isti, ali malo defanzivniji. Kao celina imaju slične ideje, zajedno sa Švabom Đurđevićem koji je takmičarac, kao u karijeri što je bio fajter i zna na pravi način da pripremi ekipu. Očekujem jedan jak otpor.

Trener Kolubare Dejan Đurđević kaže da bi bio zadovoljan ako se upiše jedan bod.

dejan đurđević Foto: youtube/Superliga

- Nažalost Crvena zvezda nas je demantovala protiv ekipe Radničkog iz Niša u prvom kolu, koji ima vrlo kvalitetan sastav a koje su lagano dobili 4:0, što nama daje jedan još veći oprez. Idemo na Marakanu da se pokažemo u lepom svetlu i ako se upiše jedan bod to bi bilo više nego značajno za nas.

- Da li je realno? Pa realno je da je Crvena zvezda apsolutni favorit, a realno je da mi pokažemo neke dobre stvari na velikoj sceni na Marakani. Velika je šansa za neke mlade, nove igrače da pokažu svoje znanje na velikoj srpskoj fudbalskoj sceni i zavrede pažnju od svih ljudi koji su u fudbalu i treba to iskoristiti na najbolji mogući način - naveo je Đurdjević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. jul 2022 | 13:25

    Gde je rodic, tim ima deset igraca??? Ko sve danas pise clanke? Nepismeno pola novinara. I to nije samo u ovoj objavu nego u 70 % slucajeva na ovom portalu. Sta radi urednik, ako ga ima uopste?

  • R

    16. jul 2022 | 12:20

    Ohi nista i dalje? Drvoseca ocito prednost ima. Toliko smo cekali tog Ohija da sad ne bi igrao uopste

  • Gaki

    16. jul 2022 | 12:29

    Nema tu mnogo pomaka dok su kod nas dundjeri treneri , govorim o sposobnostima ... Milojević je bio najbolji trener u zadnjih 30 godina , uz Mislina naravno ..ovo je sve prevara , i zvezda i partizan cirkus Kolorado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA