≫ 

"Srbija može da bude iznenađenje Mundijala": Lotar Mateus veruje da je Piksi "taj" na klupi Orlova

Čuveni nemački fudbaler i trener smatra i da naše komšije iz Hrvatske neće ponoviti uspeh iz Rusije

  • 5
Lotar Mateus, Taribo Vest Lotar Mateus; Foto: MN Press

Sredina je leta i umesto da uživamo u vrhunskom fudbalu na Svetskom prvenstvu, moramo da čekamo još oko četiri meseca na planetarnu smotru na kojoj će nastupiti i naši Orlovi.

Tamo će se Srbija sastati sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna, a legendarni nemački fudbaler i bivši trener Partizana, Lotar Mateus smatra da bi naša selekcija mogla da bude pravo iznenađenje čitavog Mundijala.

Čuveni nemački fudbaler kaže da i dalje pamti Srbiju po lepom i da će biti uz Orlove u Kataru. Veruje da bi Dragan Stojković-Piksi mogao da sklopi sve kokcice na mesto i da povede naše momke ka završnici šampionata.

- Radio sam u Srbiji, bio na klupi Partizana i ne mogu da poreknem da mi je deo srca ostao tamo. Uz to, fudbaleri Srbije igraju u najjačim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković odlično mitiviše tim, a ima i veliko iskustvo iz svojih igračkih dana, zna kako da dođe do uspeha. Igrači mu slepo veruju, tako da bi Srbija mogla da bude jedno od iznenađenja Mundijala - rekao je Mateus za "Nemzeti Sport".

Smatra da će se Orlovi plasirati u narednu fazu prvenstva zajedno sa Brazilcima koji će se "prošetati" do najvećeg fudbalskog trofeja na planeti.

- Za mene je Brazil favorit broj jedan za osvajanje turnira. Iako su dobili najtežu grupu, individualno su neverovatno jaki, nemaju slabo mesto u timu, stručni štab ima širok izbor vrhunskih igrača. I Švajcarsku poznajem dobro, nekoliko igrača nastupa u Bundesligi, dok Kamerun nije tako jak kao Senegal. Ne vidim im šanse za prolaz.

U rezultat Hrvatske, Mateus nije tako ubeđen, jer smatra da to nije isti onaj tim kao od pre nekoliko godina iz Rusije.

- Kanada i Maroko mogu da budu srećni što će igrati na Svetskom prvenstvu, vidim ih kao autsajdere u grupi. Ovo je poslednje veliko takmičenje za Belgijance na kojem njihov tim može do kraja, jer generacije koje dolazi nisu tako dobre kao ova. Hrvatska je imala veoma čvrst tim pre četiri godine, gledao sam ih na nekoliko mečeva u Rusiji i siguran sam da neće moći da ponove igru sa prošlog Mundijala. Četiri godine je dug period u fudbalu i moji prijatelji iz Hrvatske ne bi trebalo da očekuju da će im selekcija opet biti među četiri najbolje - rekao je Mateus.

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zar nije

    16. jul 2022 | 19:29

    dovoljno iznenadjenje to sto su se kvalifikovali

  • CG

    16. jul 2022 | 19:26

    Samo da ne bude neprijatno.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. jul 2022 | 18:35

    Па наравно захваљујући томе што је био овде, постао познат и као писац...иначе му пало на памет не би да пише књигу...али Шваба је то, прецизан, не воли марифетлуке, ван теренске активности...чак је вероватно да многи у свету користе сазнања из те књиге о намештаљкама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA