≫ 

Zvezda uništila Kolubaru: Crveno-beli bacili petardu i bez primljenog gola pobegli Partizanu

A, moglo je da bude mnogo ubedljivije...

Crvena zvezda je brzo uspela da slomi otpor Kolubare Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde bez milosti su odigrali i u drugom kolu Superlige Srbije pošto su na Marakani savladali Kolubaru sa čak 5:0, a svi golovi pali su u prvom poluvremenu nakon čega je bilo jasno da bodovi ostaju u Ljutice Bogdana.

Dve ubedljive pobede ostavile su Zvezdu na čelo tabele i udaljile dva boda od Partizana koji je remizirao u Nišu. Nije prvi put da Kolubara doživljava debakl od crveno-belih, jer su u oktobru 2021. godine poraženi sa 7:1.

Po dva gola Aleksandra Kataija i Milana Pavkova zaključeno je pogocima Gelora Kange i u 45. minutu, tako da nije bilo ni potrebe da šampion Srbije srlja u drugom delu igre. Kontrolisao je igru i odrađivao posao u defanzivnom delu igre, a mladi Stefan Leković je imao priliku da sa bele tačke donese i 6:0, ali mu je Popović izvrsno odbranio.

Iskreno rečeno, Kolubara je mogla da primi i sedam ili osam golova u prvom poluvremenu, Osmanu Bukariju je posle intervencije VAR-a poništen pogodak.

Kolubara je bila najbliža golu 16 minuta pre kraja meča kada je Marjanović sa nekih 25 metara žestoko uzdrmao prečku, ali liše toga, nije se proslavio tim iz Lazarevca.

Mreža se prvi put zatresla već u devetom minutu. Lopta je stigla na levu stranu do Aleksandra Kataija koji je sa roga šesnaesterca krenuo ka sredi, fintirao dva puta štopera Kolubare, a onda pogodio gornji desni ugao. Crveno-beli su tako prekinuli nadigravanje, jer su gosti imali nekoliko izleta koji su mogli da budu opasni.

Iznenadio je trener Dejan Stanković sa prvom postavom po jednoj tački - mladi Nikola Stanković je počeo meč, a onda je u 16. minutu asistirao Milanu Pavkovu koji se posle centaršuta našao ispred štopera, te glavom sproveo loptu u levi, suprotni ugao.

Pokušala je Kolubara da izleti sa više igrača na protivničku polovinu, ali to je uslovilo brzu kontru, te je Ivanić dobio dugu loptu i prošao golmana Popovića, tako da mu je ostalo da samo servira pogodak Pavkovu koji je bio sam pred nebranjenom mrežom na nekih 12 metara. To je bio drugi gol visokog napadača za samo šest minuta.

U 25. minutu je bilo već 4:0 - prelako je ispala odbrana gostujućeg kolektiva, Bukari je protrčao po desnoj strani i po zemlji samo aktivirao Kataija koji je ubacio loptu u mrežu.

Ta brzina se nije umirila, ređale su se šanse, ali nisu dolazili golovi (ako izuzmemo onaj iz ofsajda Bukarija) sve do 45. minuta.

Kanga se našao na pravom mestu u šesnaestercu, sačekao pas sa desne strane i brzim udarcem pogodio donji levi ugao. Veliki su bili problemi pred Kolubarom da izbegne totalnu bruku.

Izmene su usledile tek negde oko 70. minuta, dosta toga je bilo promenjeno, ali ne i duh da se postigne još koji pogodak od strane šampiona Srbije, doduše, uz dosta manje naprezanja.

Ukazala se najbolja prilika u 87. minutu kada je mladi Lučić iznudio penal, a šutirao ga Leković koji je dobro gađao, ali se Popović još bolje bacio u levu stranu i odbranio udarac.

Na kraju, laka pobeda i veoma lakih tri boda za ostanak na čelu tabele Superlige Srbije.

TOK MEČA

II POLUVREME

90. minut - KRAJ! ZVEZDA JE OSTVARILA LAKU POBEDU!

87. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Imali su crveno-beli priliku da postignu gol i sa bele tačke, ali je mladi Popović odbranio još mlađem Stefanu Lekoviću koji je ušao u igru.

85. minut - Promenio se ritam zbog mnogih izmena Zvezde, pa sada Kolubara ima i izleta na protivničku polovinu.

81. minut - Ponovo je čudo što lopta nije u mreži. Golman Popović je interevenisao i zbunio Erakovića koji nije reagovao na vreme da postigne gol na drugoj stativi nakon kornera.

78. minut - Mladi Lučić je na terenu umesto Kataija koji je odradio dobar deo posla i zasluženo ide na odmor.

74. minut - Prečka Marjanovića! Borjan se nije ni pomerio, ali Kolubara nije uspela da utešnog gola.

70. minut - Evo i prvih izmena za Zvezdu. Na teren će Sanogo, Mustafa i Ohi, a van igre idu Pavkov, Kangva i Bukari.

67. minut - Niti je Zvezda agresivna, niti Kolubara može do ozbiljnije situacije. Kangva je sada šutirao tik pored desne stative nakon što je sebi stvorio prostora.

Crvena zvezda je brzo uspela da slomi otpor Kolubare Foto: MN Press

60. minut - Ubitačna kontra crveno-belih nije završena pogotkom, iako je Ivanić imao priliku da sa leve strane, sa pet-šest metara, zaključi akciju.

54. minut - Napada Zvezda i dalje, ali nema promene rezlutata. Više domaći teže da kontrolišu meč i da maksimalno odrade dobro zadatke u odbrani.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Pobednik je poznat, ali je pitanje kakav će biti konačni rezultat.

I POLUVREME

45+2. minut  - KRAJ POLUVREMENA! Zvezda je odavno upisala tri boda, a moglo je lako da bude i 7:0, 8:0...

45. minut - GOOOOOOOOOOOOL! ZVEZDA VODI SA 5:o! Kanga se našao na pravom mestu u šesnaestercu, sačekao pas sa desne strane i brzim udarcem pogodio donji levi ugao. Veliki problemi su pred Kolubarom da izbegne totalnu bruku.

41. minut - Sa svih strana seva sada pred golom Kolubare i pravo je čudo što prednost nije još veća.

36. minut -  Ovosezonsko pojačanje crveno-belih Bukari je zatresao mrežu. Napadač domaćih je primio loptu na nekih 7-8 metara od gola, lako poneo na leđima Kočovića, a onda sa desne strane gađao između prve stative i golmana Popovića. On jeste pogodio, ali je VAR pokazao da je bio ofsajd pre toga.

31. minut - Lako je mogla da pukne sada i petarda, ali je Bukari u nastojanju da pretrči čuvara mreže Kolubare, otišao sa loptom u gol aut.

25. minut - GOOOOOOOOOOOL! 4:0 i drugi gol Kataija! Prelako je ispala odbrana gostujućeg kolektiva, Bukari je protrčao po desnoj strani i po zemlji samo aktivirao Kataija koji je ubacio loptu u mrežu.

22. minut - GOOOOOOOOOL! PAVKOV DRUGIM GOLOM DONOSI ZVEZDI 3:o! Pokušala je Kolubara da izleti sa više igrača na protivničku polovinu, ali to je uslovilo brzu kontru, te je Ivanić dobio dugu loptu i prošao golmana Popovića, tako da mu je ostalo da samo servira pogodak Pavkovu koji je bio sam pred nebranjenom mrežom na nekih 12 metara.

16. minut - GOOOOOOL! EVO CRVENO-BELIH VEĆ NA 2:0! Mladi Stanković koji je od svog mnogo iskusnijeg prezimenjaka dobio priliku na desnoj strani, uputio je kvalitetan centaršut unutrašnjim delom stopala, a ispred štopera se ubacio Milan Pavkov i glavom pogodio donji levi, suprotini ugao.

13. Ovo je moglo strašno da bude opasno za domaći kolektiv. Izleteo je Borjan da spreči Vukušića i nalet Kolubare, uklizao je i ostavio prazan gol, ali je defanziva odradila svoj deo posla.

9. minut - GOOOOOOOL! VODI ZVEZDA! Lopta je stigla na levu stranu do Aleksandra Kataija koji je sa roga šesnaesterca krenuo ka sredi, fintirao dva puta štopera Kolubare, a onda pogodio gornji desni ugao. Crveno-beli su tako prekinuli nadigravanje, jer su gosti imali nekoliko izleta koji su mogli da budu opasni.

4. minut - Mladi Stanković se prvo dobro snašao, a onda je posle auta ostao iza leđa igraču kojeg bi trebalo da zaustavi, ali je Borjan reagovao dobro an taj centaršut po zemlji i pokupio loptu.

1. minut - Meč na Marakani je počeo! Sudija Radaković je dao znak da lopta može da se zakotrlja!

SASTAVI:

Zvezda: Borjan - Rodić, Dragović, Eraković, Stanković - Kanga, Kangva, Ivanić - Bukari, Katai - Pavkov.

Kolubara: Popović, Bakić, Cvetojević, Filipović, Janković, Kočović, Milojević, Nikolić, Stojanović, Vukušić, Đokić.

PRE MEČA:

Crveno-beli su na otvaranju nove sezone srpskog šampionata slavili sa 4:0 protiv Radničkog iz Niša, takođe na svom terenu, a sada imaju priliku da odu na +2 od Partizana koji je upravo sa Nišlijama odigrao 3:3 u drugoj rundi, uz to što je izbegao poraz u dubokoj nadoknadi.

Kangva i Bukari, nova pojačanja ekipe sa Marakane, postigli su prvence na debiju protiv tima sa juga Srbije.

Evo gde možete gledati novi zadatak Zvezde, a trener šampiona Dejan Stanković tvrdi da je dosta trebalo truda se stekne uspeh i dođe tu gde jeste.

Sudija ovog susreta biće Nikola Radaković, a sa strana će mu pomogati Svetozar Živin i Nikola Rijavec. Četvrti arbitar je Marko Ivković.

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    16. jul 2022 | 21:14

    Zvezda je prejaka za ovu ligu...ali baš puno prejaka...

  • Cure

    16. jul 2022 | 20:23

    Dva prelepa golaa aa nee penali izmisljenii ee moji glodari..gledajtee totalnuu dominaciju i bar jednom u zivotu budite realni i kazite da imamo pa bar duplo bolju ekipu..sto pokazuju i rezz zadnjix 5 godina

  • Dejan

    16. jul 2022 | 21:06

    Ogramno razlika u kvalitetu.Problem sto je ove sezone Zvezda daleko iznad svih ostalih.Napraviti reprezentaciju domacih i stranih koji igraju u Srbiji nebi pobijedili Zvezdu ,jer na svakoj poziviji ima trenutno najbolje sto igra u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA