≫ 

Dvojac Čelsija i Đoković dele istu sudbinu, zabranjen im ulazak u SAD zbog vakcinalnog statusa

Kante i Loftus-Čik zbog svog vakcinalnog statusa nisu dobili dozvolu da putuju sa ekipom na turneju po SAD, menadžer Tuhel im ne zamera na odluci

  • 1
Čelsi Ruben Loftus Cheek Čik, Ngolo Kante, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Pravila su ista za sve, zvao se neko Novak Đoković, Ngolo Kante ili Ruben Loftus-Čik - u Sjedinjene američke Države se ne može ući bez potvrde o vakcinaciji. Srpski teniser i dvojac Čelsija dele istu sudbinu u ovom trenutku i, kako stvari stoje, moraće da se povinuju strogim zakonima. Zapravo, dvojica od pomenute trojice su to već uradila.

Iako postoji određen stepen kritike na račun onih koji ne žele da prime vakcinu, veliki deo javnosti potpunosti razume odluku i dvojca Čelsija i našeg asa, a među tom "strujom" je i trener Plavaca Tomas Tuhel.

Nemac ne želi da targetira svoje igrače samo zato što se nisu vakcinisali.

- Ne osuđujemo ljude, niti upiremo prst u njih - jasan je Tuhel.

- Postoji nešto što se zove lična odluka i obojica su donela ličnu odluku. Uopšte nije bitno da li ja to razumem ili ne razumem, da li mi se sviđa ili ne. Ipak, za profesionalnog sportistu takva odluka u ovom vremenu otežava situaciju - dodaje Nemac.

Kante i Loftus-Čik su ostali u Engleskoj gde rade individualno pred start sezone i propustiće nekoliko pripremnih mečeva svog tima u SAD.

- Voleli bismo da su sa nama ovde u Americi, ali čim smo postali svesni da neće putovati, morali smo da pronađemo rešenje, a to je da im omogućimo trening u našem centru na najvišem mogućem nivou. Biće spremni kad se mi vratimo - poručio je Tuhel.

Video: Đoković o zabrani ulaska u SAD: Voleo bih da igram, ali ne mogu ništa da uradim! Neću se vakcinisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhdh

    17. jul 2022 | 15:06

    Pa zar to nije samo zbog Djokovica, zar se planeta ne okrece zbog njega?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA