Amerikanci zabranili Ćaviju da uđe u zemlju: Razlog nije vakcina, već poseta Iranu od pre tri godine

Dokumentacija nije bila dovoljna da poznati trener prođe bezbedonosne provere iz prvog pokušaja

  • 1
ćavi ernandez Foto: youtube/beIn SPORTS USA

Barselona će ovog leta kao po običaju zaigrati na američkoj turneji u sklopu priprema za novu sezonu, ali će to morati da učini bez svog prvog trenera. Naime, Amerikanci su zabranili Ćaviju ulazak u zemlju iz bizarnog razloga, pošto je u nekoliko navrata kao trener katarskog Al Sada boravio u Iranu!

Ćavijeva poslednja utakmica na klupi Al Sada dogodila se upravo u sklopu ove države u Teheranu protiv Persepolisa. Bilo je to još 2019. godine, ali je problem što američke vlasti sprečavaju bilo koga ko je posetio Iran u poslednjih pet godina da podnese zahtev za vizu preko svog ESTA portala.

Sjedinjene Američke Države nemaju diplomatske veze sa Iranom još od 1980. godine, nakon što je došlo do zauzimanja tamošnje američke ambasade od strane Iranaca 4. novembra 1979. godine. Od tada, pa sve do danas nema nikakvih pomaka ka pomirenju, pa se zbog toga dešavaju ovako čudne situacije.

Svi oni koji su posetili Iran u poslednjih pet godina moraju da se obrate za američku vizu preko pomenutog portala, a deluje da je Ćavi malo zakasnio ili jednostavno nije znao da mora da se obrati na tu adresu. Postoje ipak nagoveštaji da bi trener Barselone mogao nešto kasnije da se priključi ekipi, nakon što prođe bezbedonosne provere.

Njegovi pomoćnici, Serđo Alegre i Oskar Ernandez vodiće računa o ekipi u njegovom odsustvu.

Video: Puče petarda za poluvreme: Opet sve krenulo od Bukarija, Katai produžio do Kange koji iz prve pogađa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA