≫ 

Danas je žreb za 3. kolo kvalifikacija: Ovo su mogući rivali Zvezde, Partizana, Čuke i Radničkog

Nema sumnje da će pomenutim klubovima trebati i malo sreće u Nionu

  • 12
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Danas je važan datum za srpske klubove, barem one koji predstavljaju Superligu u evropskim kvalifikacijama, jer će Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Radnički dobiti svoje potencijalne rivale u 3. kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija!

Najpre će se na žrebu naći Zvezda, srpski šampion koji je u petak već saznao skraćenu grupu potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija za LŠ. Crveno-beli su nosioci i igraće protiv boljeg iz ova tri dvomeča: Pjunik - Didelanž, Maribor - Šerif i Linfild - Bode/Glimt.

Žreb počinje u 12 časova u Nionu, a crveno-beli će, ukoliko prođu dalje, biti nosioci i u plej-ofu za LŠ. Prve utakmice trećeg kola na programu su 2. i 3. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije - uz napomenu da će žreb za plej-of LŠ biti održan dan pre početka pomenute treće runde.

Žreb za Ligu Evrope biće održan u 13 časova, a tamo će čast srpskog fudbala braniti Partizan koji već zna četiri potencijalna rivala. Tačnije biće to jedan od dva poražena tima parova koji igraju kvalifikacije za LŠ u stazi nenosioca: Dinamo Kijev - Fenerbahče, Midtjiland - AEK Larnaka.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, pobednik dvomeča u rukama sigurno ima grupnu fazu Lige konferencije, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

A u tom takmičenju Čukarički i Radnički neće imati lak zadatak u 3. kolu kvalifikacija. Doduše, pomenuta dva tima najpre moraju da opravdaju ulogu favorita u 2. kolu. Brđani igraju protiv Rasing Uniona iz Luksemburga, Nišlije protiv Gzire sa Malte.

Ako prođu dalje, Čukarički u 3. kolu kvalifikacija danas na žrebu može da dobije sledeće rivale: Tvente, Molde - Elfsborg, Rapid - Lehija, Hapoel Ber Ševa - Dinamo Minsk, Levski - PAOK.

S druge strane, potencijalni rivali Radničkog su: Zira - Makabi Tel Aviv, Botev - APOEL, Saburtalo - FCSB, Žil Vinsente, Volfsberger. Kao i u slučaju kod Lige Evrope, tako će i mečevi trećeg kola kvalifikacija za LK biti igrani 4. i 11. avgusta.

Video: Bomba iz slobodnog udarca na Karađorđu: Vošin Senegalac ubio pauka, ovo može biti gol sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    18. jul 2022 | 07:49

    UPRAVA NAPOLJE!🖤🤍

  • Nn

    18. jul 2022 | 10:13

    Jača liga Evrope od lige šampiona, koji su ovo nizeligasi u LŠ💁 HIT

  • lux

    18. jul 2022 | 07:26

    neko je dobio skracenu grupu u kojoj su konobari i pumpadzije a medju njima lazni prvak..e jake li grupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA