≫ 

Zvezda već gleda na grupnu fazu LŠ ili LE: Sve o rivalima crveno-belih u trećem kolu kvalifikacija

Ovo je na papiru nešto što je šampion Srbije priželjkivao

  • 4
Crvena zvezda je brzo uspela da slomi otpor Kolubare Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv pobednika duela Pjunik - Didelanž, pa se stiče utisak da su crveno-beli na žrebu u Nionu prošli ostvarivši najveće želje.

Ko god od ove dve ekipe da dođe do duela sa šampionom Srbije, trebalo bi da bude teški autsajder. U igri su još bile ekipe poput Boda, Maribora ili Šerifa, ali došli su Jermeni ili Luksemburžani.

Pre svega, ni jedna ni druga ekipa nisu počele svoje avanture u novim sezonama, sve što imaju su mečevi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jermenski šampion nam je nešto poznatiji, pre svega zbog činjenice da u timu ima četvoricu srpskih internacionalaca.

Štoper Zoran Gajić, veznjaci Uroš Nenadović i Nemanja Mladenović članovi su Pjunika, a tu je i novopridošli Boris Varga. Ekipa je uspela da na penale izbaci favorizovani Kluž koji je bio protivnik Zvezde prošle sezone u evropskim takmičenjima.

Upravo je Gajić bio taj koji je sa dva gola doprineo da Rumuni moraju u penal rulet, a tamo nije bilo radosti za kolektiv iz susedstva.

Pjunik je titulu u jermenskom prvenstvu uzeo u poslednjem kolu, bod koji ga je stavio ispred Ararata je osvojen uz tešku muku i gol Nenadovića u remiju sa Alaškertom (1:1), ali je slavlje bilo na kraju priređeno.

Jermenski tim igra u glavnom gradu Jerevanu, stadion koji je kapaciteta od 14.403 sedišta nalazi se u kraju zvanom Kentron. Čak 15 puta je bio šampion države, osam puta je osvajao domaći Kup, a devet puta Superkup.

U Evropi nemaju zapaženog učinka i godinama, kada su u prilici, ispadaju već na prvoj ili drugoj stepenici kvalifikacija. Vrednost oba kluba nije veći od vedeta Zvezde poput Mirka Ivanića. Vrednost celokupnog tima prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" iznosi 6.140.000 evra, a najskupljih igrača je nekoliko i njihova vrednost se kotira na oko 300.000 evra. Nikada se nisu domogli grupne faze nekog od evropskih takmičenja

Ni Didelanž se do sada nije proslavio na velikoj sceni, ali je dva puta u poslednjoj deceniji uspeo da prođe u grupnu fazu Lige Evrope što je ujedno najveći uspeh kluba od postojanja.

Tamo su oba puta, u sezonama 2018/19. i 2019/20, završavali poslednji u grupi, ali su svakako više uradili u Evropi od narednog protivnika.

Kolo pre kraja su obezbedili titulu u domaćem šampionatu ispred Diferdanža i obezbedili takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te sa dve pobede protiv Tirane prošli do drugog kola.

Vezna linija je proradila protiv Albanaca, tako da će verovatno vrebati opasnost za Jermene (eventualno i za Zvezdu) iz ubacivanja iz drugog plana Hasana, Bojića i Sinanija.

Didelanž igra na gradskom stadionu Jos Nosbaum koji ima kapacitet tek nešto više od 2.500 stolica..

Njihova vrednost je procenjena na 2.060.0000 evra, a najskuplji pojedinac im je Dejvid Sinani, momak srpskog porekla koji je čitavu karijeru proveo u Luksemburgu i igra na poziciji ofanzivnog veziste.

Uglavnom, ko god bio od ova dva tima na putu Zvezdi, šampion Srbije će držati titulu favorita i glava je sigurno već okrenuta prema plej-ofa.

Video: Stanković tešio Lekovića: Idemo dalje, nema veze, biće ih još u karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    18. jul 2022 | 13:02

    Ne jurite pred rudu...

  • Bojan

    18. jul 2022 | 17:00

    I ovi sa ovakvim ruinama od stadiona ispunjavaju uefa ,,stroge,, standrde a Zvezda Partizan Vojvodina kao ne,ma dajte ljudi dosta sa dvostrukim arsinima prema Srbiji!

  • 1389

    18. jul 2022 | 20:13

    Gleda kako da se uvali, ali teško

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA