≫ 

Partizanova sreća u nesreći: Sve o rivalima crno-belih u trećem kolu kvalifikacija za LE

Ili Danci ili Kiprani

  • 9
FK Partizan - Spartak Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv poraženog iz duela Midtjilanda i AEK-a iz Larnake, a na ovom račvanju gde su postojale samo dve opcije, na žrebu u Nionu je izvučena ona lakša.

Osim para Midtjiland i AEK, crno-belima je mogao da dopadne par Fenerbahče - Dinamo Kijev, tako da je srpski predstavnik i dobro prošao kako je mogao.

Trenutna vrednost Partizana je 37.51 miliona evra, dok Danci po Transfermarktu imaju daleko skuplji tim koji vredi 54.80 miliona evra. Po tim iz Humske bi bilo dosta bolje da AEK (koji vredi oko 12 miliona evra), napravi veliko iznenađenje i dogura do duela sa srpskim kolektivom.

Midtjiland je prošlu sezonu završio na drugoj poziciji, a na startu nove su remizirali sa Randersom 1:1. U istoriji su tri puta bili šampionji države, dva puta su osvajali Kup.

U poslednjih 10 godina uspevali su dva puta da doguraju do grupne faze Lige Evrope, a jednom i grupne faze Lige šampiona.

Upravo im je Crvena zvezda bila protivnik u Ligi Evrope prošle godine. Večiti rival je izgubio u jednom duelu sa 1:0, dok je u drugom bilo nerešeno 1:1. 

Iz te neverovatne grupe F gde je do poslednjeg kola bilo neizvesno, nisu uspeli da prođu dalje, a onda su se po selidbi u nokaut fazu Lige konferencija poraženi od PAOK-a.

Igraju na stadionu MCH Arena na Jutlandu koji ima kapacitet za 11.432 gledalaca.

AEK-u se najgore piše u ovom trouglu. Definitivno su autsajderi protiv Danaca, nisu još uvek u ritmu šampionata i daju im se velike šanse da stignu do Partizana.

Na kraju prošle se sezone su bili drugi, pretekli su APOEL u poslednjem kolu kiparskog prvenstva i ostvarili veliki klupski uspeh. 

Titula im izmiče već peti put, jer su pet puta bili plasirani iza šampiona, dok su dva puta osvajali Kup i jednom Superkup države.

AEK igra na stadionu Jorgos Karapatakis u Larnaki, a na tribinama može da stane 7.400 gledalaca.

Video: Stolica: Utakmica je izmakla kontroli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пфк

    18. jul 2022 | 13:46

    Партизан игра против пораженог а не против победника дуела...

  • Igorrr

    18. jul 2022 | 13:49

    Kad je zvezda pobedila FC Midtjylland? 😀

  • bojkot

    18. jul 2022 | 17:57

    koga zanima vise ovaj izdajnicki partizan dok je ova uprava..samo bojkot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA