≫ 

Zvezdin "pakao": Crveno-beli igraju 4 meča u 11 dana, hoće li odložiti derbi kola?

Partizan će, s druge strane, igrati četiri utakmice u 13 dana. Kao i Čuka i Radnički ukoliko prođu 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

  • 13
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Priznao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred meč sa Kolubarom da je za njegov tim dobra stvar što na startu nove sezone igraju samo utakmice u domaćem šampionatu!

Kao objašnjenje naveo je da će crveno-beli tako ući u formu pred utakmice od velikog značaja, a takve su one koje Zvezdu očekuju u avgustu kada je u pitanju Evropa.

Zvezda će 3. kolo kvalifikacija početi 2. ili 3. avgusta protiv boljeg iz duela Pjunik - Diderlanž, dok je revanš već 9. avgusta. To znači da će crveno-beli, ako gledamo trenutni raspored, morati da igraju četiri utakmice u 11 dana.

Zvezda će najpre 30. jula dočekati Radnik iz Surdulice, potom sledi domaćinstvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa put u Novi Sad na derbi kola sa Vojvodinom 6. avgusta. Tri dana kasnije očekuje ih revanš u Evropi.

S obzirom na to da je u pitanju paklen raspored, ne bi bilo iznenađenje da Zvezda na kraju i odloži svoj derbi sa Vojvodinom. Ili ga pomeri za dan ranije (5. avgust, petak) ukoliko protiv Pjunika ili Diderlanža budu igrali 2. avgusta.

Podsetimo, prema propozicijama takmičenja u Superligi, klubovi imaju pravo da odlože meč kada je u pitanju igranje u Evropi.

- Utakmica se može odložiti i zbog učešća klubova u evropskim kupovima, kao i iz razloga bezbednosti. Odložene utakmice će se odigrati u prvom slobodnom terminu, o čemu će odluku doneti nadležni takmičarski organ - stoji u pravilniku, u članu 17.

Nikola Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Na ovaj pravilnik definitivno će moći da se pozovu i preostala tri srpska kluba koja igraju Evropu: Partizan, Čukarički i Radnički. s tim što će oni, prema rasporedu, odigrati četiri meča u 13 dana.

Partizan 30. jula gostuje Novom Pazaru, potom ih 4. očekuje dulel u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv poraženog iz duela Midtjiland - AEK Larnaka, kao i domaćinstvo Napretku najverovatnije 7. avgusta. Četiri dana kasnije sledi evropski revanš u Humskoj.

FK Radnički Niš Foto: FK Partizan - Miroslav Todorović

Čukarički će 30. jula gostovati u Novom Sadu, Mladost GAT je rival, a ukoliko u 2. kolu prođu Rasing Union iz Luksemburga onda će 4. avgusta i na megdan Tventeu. Tri dana kasnije dočekaće Spartak, pa sledi revanš sa Holanđanima na Brdu.

Radnički 30. jula čeka TSC, 4. će u Austriju na meč sa Volfsbergerom ako prethodno eliminišu Gziru, dok će već 7. avgusta morati u Lučane pre potencijalnog revanša u Ligi konferencija.

Video: Puče petarda za poluvreme: Opet sve krenulo od Bukarija, Katai produžio do Kange koji iz prve pogađa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    19. jul 2022 | 13:10

    Realno, ne vidim ni jedan razlog za odlaganje. Ako profesionalac ne može podneti taj ritam, nije za Zvezdu. Vrati pare i idi igraj za Inđiju.

  • Burek

    19. jul 2022 | 13:02

    Bilo bi glupo odlagati, bolje da se igraju utakmice, taman da se uigramo za plej of

  • Miki

    19. jul 2022 | 13:38

    Da li tako odlažu Barsa, Bajern, PSG itd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA