≫ 

Zvezda bliža Luksemburgu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Didelanž porazio Pjunik 1:0 u prvoj utakmici druge runde za plasman u elitu

  • 2
FK Didelanž Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Zvezde više gledaju ka Luksemburgu nego ka Jermeniji posle prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojoj je Didelanž pobedio Pjunik 1:0 golom Samira Hađija u 72. minutu iz penala.

Podsećamo da će srpski šampion u trećoj rundi na boljeg iz ovog dvomeča. Posle prvih 90 minuta, više, konkretnije, i rezultatski i u samoj igri, pokazao Didelanž, koji će imati povoljniju startnu poziciju pred revanš i trenutno je bliži sudaru sa Stankovićevim timom.

Osim pogotka, gosti su dva puta pogađali okvir gola ekipe iz Jerevana, Mošin Hasan je u 7. minutu pogodio stativu, da bi Dejvid Sinani koji minut kasnije uzdrmao prečku gola Pjunika.

Didelanž je u tim trenucima pokazao kakvim pucačkim arsenalom raspolaže, mada su luksemburški topovi potom utihnuli, Pjunik je uspeo da se konsoliduje i uspostavi ravnitežu, ali je u nastavku "pao" zbog gluposti. Jedna nesmotrenost skupo je koštala domaći tim.

Defanzivac domaćih je napravio krajnje naivan prekršaj u kaznenom prostoru, sudija nije imao mnogo dileme oko toga da li da pokaže na penal,, odakle je Hađi bio neumoljiv - poslao je loptu na jednu a golmana Pjunika na drugu stranu.

Do kraja meča gledali smo najjače udare Jermena, bilo je nekoliko situacija koje su "zamirisale" na gol i nekoliko paničnih intervencija gostiju, no promene rezultata nije bilo pa će Didelanž za sedam dana, kod kuće, krenuti sa plusem donetim iz Jerevana.

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, prve utakmice

Utorak

Pjunik - Didelanž 0:1 (0:0)

Karabag - Cirih 3:2 (2:0)

Žalgiris - Malme 1:0 (0:0)

Ludogorec - Šamrok (u toku)

Midtjiland - AEK Larnaka (u toku)

Linfild - Bode/Glimt (u toku)

Dinamo Zagreb - Škupi (u toku)

Sreda

HJK Helsinki - Viktorija Plzen 18:00

Makabi Haifa - Olimpijakos 19:00

Dinamo Kijev - Fenerbahče 20:00

Ferencvaroš - Slovan Bratislava 20:00

Maribor - Šerif 20:15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bice problem

    19. jul 2022 | 20:11

    u plejofu kad dodje neki malo jaci protivnik.pa ce stankovic da nas izbaci iz lige sampiona.treca godina za redom valjada ce biti dovoljno da dobije otkaz a zvezda dovede ozbiljnog trenera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA