≫ 

Partizan čeka muka na prvom evro stepeniku: Spektakl Danaca i Kiprana, sudija Simović nervirao domaće

Mitjiland i AEK remizirali u sjajnom meču

  • 9
aek larnaka Foto. printscreen

Fudbaleri Mitjlanda i AEK Larnake odigrali su uzbudljivih 1:1 u Danskoj, gotovo je neverovatno da je to bio rezultat posle serije šansi na obe strane u meču u kojem je pravdu delio srpski arbitar Novak Simović. Ovaj duel igran je u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za nas je važan jer će poraženi iz ovog dvomeča ukrstiti sa Partizanom u 3. rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vredi odmah reći, na početku ovog izveštaja, da su igrači danskog prvaka čak tri puta tražili penal od Simovića no srpski sudija ostao je "nem" na proteste domaćih igrača. S obzirom na to da nema VAR-a u ovom krugu, njegova je bila poslednja.

Čini se da je kod sve tri situacije Simović doneo ispravnu odluku, a imao je posla na pretek večeras pošto je utakmica imala takvu dinamiku da predaha jednostavno nije bilo. Nadirali su Danci od starta u talasima, pogađali okvor gola, ređali šanse, saterali goste u "krilo" svog golmana, no gola, začudo, nije bilo. Ali zato jeste na drugoj strani - mimo dotad "ustaljene" dinamike meča gde se jedna strana uglavnom pitala za sve.

AEK je poveo početkom drugog poluvremena, pošto je izdržao sve što je izdržao u prvom i nakon dve svoje velike šanse u povoju drugog dela igre (peko Olatundžija). Strelac je bio Mađar Đurkso, ali velike zasluge za takav epilog idu i bivšem igraču Zvezde Ivanu Tričkovskom koji je reakcijom pred golom dovoljno zasmetao golmanu Danaca da ovaj nije najbolje mogao da oceni kud će lopta.

Nastavak je doneo totalnu ofanzivu Mitjilanda, sve ono što je bilo viđeno većim delom prvog poluvremena. Danci su na sve načine tražili prolaz do gola Kiprana, i u tome su brzo uspeli, ali su i nakon toga nadirali u talasima i zaista pokazali zavidan napadački potencijal. Strelac gola koji je usledio brzo posle pogotka Kiprana bio je Svijatčenko, ali to je, rekosmo, bio tek uvod u velika uzbuđenja pred golom AEK-a. Fortuna je bila uz goste, ali i prisebnost na visokom nivou pojedinih defanzivaca u kritičnim situacijama. Možda je i najzaslužniji za konačan rezultat ili bolje rečeno što Kiprani idu kući sa egalom bivši defanzivac Zvezde Nenad Tomović čija je reakcija na gol crti (izbacio loptu glavom) bila ključna da se njegova ekipa održi na površini.   Naleti Danaca nisu posustajali, u nadoknadi su viđene još dve velike šanse, ali se rezultat nije menjao.

Kako bilo, ko god izašao "na crtu" Partizanu, a biće to poraženi iz ovog dvomeča, crno-bele čeka vrlo težak posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA