≫ 

Muk u Zagrebu: Škupi iz Skoplja u 89. minutu šokirao Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Zagrepčani će u Severnu Makedoniju na popravni

  • 8
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri makedonskog prvaka Škupija remijem u Zagrebu protiv šampiona Hrvatske Dinama u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:2.

Meč se odužio, trajao je zbog silnih prekida 97. minuta, a finiš je bio krajnje uzbudljiv, tada su viđena dva gola u razmaku od samo tri minuta, ovaj drugi, za egal gostiju, bio je šokantan po "Modre", koji uprkos ovakvom ishodu ostaju favoriti za prolaz.

Strelci golova za domaće bili su Ademi u 44. minutu i Petković u 86, a za goste Brazilac Kueven u 25. minutu i Jamajčanin Kefas u 89, za muk na "Maksimiru".

Revanš je na programu za sedam dana u Skoplju.

Tamo će ekipa trenera Anta Čačića bez svog najskupljeg pojačanja, štopera Josipa Šutala, koji je stigao za četiri miliona evra, no morao je van igre već u 16. minutu zbog povrede kolena i veliko je pitanje da li će moći da se stavi na raspolaganje ekipi u revanšu.

Hrvatski mediji ovakav ishod po Dinamo su okarakterisali kao blamažu, a videćemo da li je to bila samo trenutna slabost ili ekipa u ovom momentu nije kadra da se nosi sa velikim očekivanjima. Revanš će dati odgovor na ovo pitanje.

Dinamo je prvi šok doživeo u 25. minutu, strelac za goste bio je jedan od nekolicine internacionalaca Kueven, pošto ga je Alvarez je dugom loptom pronašao tako što je prebacio celu Dinamovu obranu. Brazilac se ubacio iz drugog plana i šutirao. Livaković je dirao loptu, ali je ona ipak ušla u gol.

Delovalo je da Dinamo vraća stvari na svoje mesto, takoreći u normalu, kada je doveo meč u egal. Moharami je ubacio sa desne strane, a Ademi glavom postigao pogodak. Odbila se ta lopta od poda i zatim u neuhvatljivom luku za golmana Škupija završila u mreži.

I onda posle dinamičnog duela i igre bez golova - drama u poslednjih nekoliko minuta meča.

Dinamo je poveo 2:1 u 86. minutu preko Bruna Petkovića, koji je na pravi način završio akciju započetu od centaršuta Menala, te kombinacije Oršića i Ademija. Potonji je loše zahvatio loptu, no to se pokazalo sjajnom asistencijom za Petkovića, koji nije pogrešio u čistoj situaciji.

Minut pre kraja regularnog dela - šok!

Škupi se nije predavao, štaviše pogodili su gosti za 2:2, za muk na "Maksimiru". Zaspala je u toj situaciji Dinamova obrana, pobegao joj je Renaldo Kepfas, Livaković je izašao predaleko od gola, a Jamajčan ga je prebacio i poravnao rezultat.

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, prve utakmice

Utorak

Pjunik - Didelanž 0:1 (0:0)

Karabag - Cirih 3:2 (2:0)

Žalgiris - Malme 1:0 (0:0)

Ludogorec - Šamrok 3:0

Midtjiland - AEK Larnaka 1:1

Linfild - Bode/Glimt 1:0

Dinamo Zagreb - Škupi 2:2

Sreda

HJK Helsinki - Viktorija Plzen 18:00

Makabi Haifa - Olimpijakos 19:00

Dinamo Kijev - Fenerbahče 20:00

Ferencvaroš - Slovan Bratislava 20:00

Maribor - Šerif 20:15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA