≫ 

Saznajemo: Zvezda se ne zaustavlja, ima sve dogovoreno sa Desersom, ali postoji jedan problem

Prošlosezonski igrač Fejenorda i dalje je velika želja Crvene zvezde

  • 23
Siril Desers Foto: MN Press

Iako je Zvezda već "opasno" zakuvala situaciju u ovom prelaznom roku dovođenjem nekih sjajnih pojačanja poput Kingsa Kangve, Aleksandra Pešića i mladog Stefana Mitrovića iz ekipe Radničkog iz Niša, deluje da se tu neće zaustaviti. Pre svega, kada je reč o "poteri" za sjajnim Sirilom Desersom, jednim od najboljih igrača Fejenorda iz protekle takmičarske godine, koji se posle jednogodišnje pozajmice vratio u matični Genk.

Kako je Telegraf prvobitno pisao, Zvezdin plan je da se Desers dovede na pozajmicu od godinu dana, a da na kraju sezone bude uneta i klauzula o otkupu. Genk je želeo da ona bude obavezujuća i da iznosi 4.000.000 evra, koliko je iznosila i za Fejenord.

Plata koja bi bila ponuđena Desersu za vreme boravka na stadionu "Rajko Mitić" iznosi oko 1.000.000 evra, a ta suma bi možda mogla da bude i dodatno uvećana za oko 500.000 evra.

Međutim, ono što predstavlja jedini problem u čitavoj priči jeste želja Desersa da posle odlične sezone u Holandiji ode u neku od liga "petice". Zbog toga je sve na čekanju, pošto se fudbaler osvrće na eventualne ponude iz Premijer lige, Bundeslige, La Lige, Primere i francuske Lige 1.

Siril Desers Foto: Box to box pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Isto tako, vrlo je verovatno da bi fudbaler prihvatio ponudu Crvene zvezde, ali samo ukoliko bi se klub plasirao u grupnu fazu Lige šampiona. Samim tim, dobri rezultati u kvalifikacijama, približili bi crveno-bele kapitalnom pojačanju za sezonu koja je tek počela.

Prošle sezone, Desers je postigao 21 gol na 47 utakmica u dresu Fejenorda, a od toga je 10 postigao u Ligi konferencija, gde je bio najbolji strelac takmičenja i pomogao klubu da se domogne same završnice. Interesantno je i da je dva pogotka dao protiv Partizana u onom dvomeču osmine finala.

Karijeru je započeo u belgijskom Levenu, posle čega je nastupao za Lokeren, NAC Bredu, Utreht, Herakles, Genk i Fejenord.

Video: Za Zvezdu nije završen prelazni rok: Mrkela potvrdio da pregovori s Milunovićem idu u dobrom smeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. jul 2022 | 14:57

    Само им два дао од 8? Баш су га доообро чували😂😂😂

  • Gagi

    20. jul 2022 | 16:13

    Cisto zamajavanje,privuci igraca ovakvog kalibra u Srbiji je nemoguca misija,nije zeleo ni u Fejnordu da ostane jer zeli u najjace evropske lige.

  • Zvezdas

    20. jul 2022 | 15:41

    Terzic je lud ponasa se kao da je predsednik Reala ,razbacuje se parama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA