Sivić optimista pred Gziru: "Biće nam teško da igramo na Malti, ali pokazaćemo da smo kvalitetniji od njih"

Radnički bi trebalo rutinski da prođe u ovom dvomeču

  • 1
Tomislav Sivić Foto: MN Press

Fudbaleri Radničkog iz Niša će u četvrtak, 21. jula, s početkom od 19 časova započeti svoju odiseju u Ligi konferencija, gde će im prvi rival biti ekipa Gzira junajteda koji dolazi sa Malte. Tomislav Sivić, šef struke iz Radničkog, poziva na oprez, ali kaže da ne želi da beži od uloge favorita.

Sivić je poznat kao trener koji širi optimizam, ali sada je bio posebno raspoložen. Iako rival dolazi iz znatno slabije lige, srpski trener nije želeo sve da prepusti slučaj, te je podsetio i da je ovaj klub nedavno slavio protiv Hajduka iz Splita.

- Pred nama je utakmica koju su naši navijači dugo priželjkivali, čitave tri godine. Radnički svake sezone ima ambiciju da igra u Evropi, jer ima tradiciju dobrih rezultata na međunarodnoj sceni. Mi zbog toga imamo obavezu da sutra budemo na nivou. Spremni smo da izađemo na megdan Gziri i da damo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat. Oni su solidna ekipa. Imaju puno stranaca, igraju u sistemu 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par nezgodnih igrača - istakao je Sivić.

Međutim, trener je istakao i još jedan potencijalni problem, a to su uslovi koji vladaju na Malti, gde će biti preteško za igru.

- Sve je drugačije ovde, vlažnost vazduha, toplota, jako su teški uslovi za igru. Igraćemo na veštačkoj podlozi, ali ne želim da pravim izgovore. Došli smo dan ranije, što je dobro, imamo vremena da se naviknemo i nema razloga da sutra ne budemo pravi. Kvalitetnija smo ekipa od njih i to želimo i da pokažemo.

Radnički je već igrao protiv istog rivala pre četiri godine kada je slavio sa 5:0 u dvomeču, no, samo godinu dana kasnije je Gzira izbacila Hajduk. Takođe, treba pomenuti i to da je samo nekoliko dana pred meč sa Gzirom Radnički ostao i bez najboljeg igrača, Stefana Mitrovića, koji je otišao u Crvenu zvezdu.

Video: Sivić jasan: Nije bio penal! Voleo bih da vidim da li bi se svirao za Radnički u istoj situaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jele

    20. jul 2022 | 22:21

    Samo da ne sude sudije tudjmanove sekte i sve ok braco Srbi🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA