≫ 

Čukarički furiozno krenuo u Evropi: Bombe Mićka i Lukića i majstorija Kovača za ubedljiv trijumf

Brđani bolji od Rasing Uniona u gostima rezultatom 4:1

  • 8
FK Čukarički Foto: MN Press

Navala možda nije funkcionisala na najboljem nivou, ali je Čukarički još jednom pokazao da i u ostalim delovima tima imaju "širok asortiman napadačkih opcija", te su na krilima vezista Stefana Kovača, Srđana Mijailovića i Jovana Lukića pobedom nad Rasing Unionom otvorili ovogodišnje takmičenje u Evropi - 4:1 (2:1)!

Brđani su praktično završili sav posao u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i revanš u Beogradu za sedam dana predstavljaće puku formalnost i mogućnost stručnog štaba da pred već viđen duel sa Tventeom isproba neke nove opcije.

Stefan Kovač je sa dva gola verovatno junak utakmice, dok su Mijailović i Lukić dalekometnim udarcima pogađali kada je bilo najpotrebnije. Pogotovo popularni Mićko koji je sa 30 metara postigao verovatno i gol karijere.

Čuka je u Luksemburgu upisala i svoj drugi najubedljiviji evropski trijumf na strani, dok su u sezoni 2014/15 sa 4:0 pobedili Santa Huliju sa Andore kod kuće. Najubedljiviju pobeda ikada u Evropi višena je protiv Banantsa sa 5:0.

Razlika u kvalitetu je bila evidentna tokom čitavog dela utakmice, osim sredinom prvog poluvremena kada je domaćin uspeo da izjednači i preuzme terensku inicijativu. Omrani je u 20. minutu iskoristio kiks odbrane Čuke i pogodio je posle kornera. Nogom. I to nakon što ga niko nije čubao na drugoj stativi. Prethodno je domaćin tražio i penal nakon što je lopta pogodila Nikolu Vujadinovića u ruku.

Taj trenutak dekoncentracije biće nešto na čemu će trener Dušan Kerkez morati da poradi, pogotovo što se sve to događalo u trenucima kada je Čuka najpre u 12. minutu preko Ivanovića pogodila stativu, a onda i preko Kovača povela sa 1:0.

Drhtao je srpski tim od tog trenutka, sve do 35. minuta kada je viđena verovatno i prelomna situacija na utakmici. Mijailović je dobio loptu iz auta na levoj strani, napravio je dva-tri koraka i "bombom" probušio mrežu Rufijea za mirniji odlazak na odmor.

Ideju Rasinga da se što pre "vrate u život" sasekao je Kovač već na startu drugog dela. Igrao se 52. minut kada je oteo jednu loptu na sredini terena, vukao je sve do gola Rufijea i ponovo ga savladao za veliku radost. Već tada je bilo jasno da se Čuka sa pobedom vraća kući, a Lukić se pobrinuo da ona bude i ubedljivija.

Igrao se 66. minutu kada je mladi vezista odlučio da oproba udarac sa nekih 20-ak metara, a on je bio toliko precizan da je Rufijeu ostalo da samo vadi loptu iz mreže. Deset minuta kasnije Kerkez je izvršio prve izmene i umesto Ivanovića, Badamosija i Kovača u igru su ušli kapiten Docić, novajlija Ovusu i mladi Spasojević.

Potom je i Tošić zamenio Roganovića pre nego što je Kerkez u 83. dao priliku i talentovanom Nikoli Petkoviću (19) priliku da debituje na evrosceni.  Mogli su Brđani i do petog gola u 90. minutu, zicer je imao Spasojević koji se spetljao  u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Rasinga.

RASING UNION - ČUKARIČKI 1:4 (1:2)

(Omrani 20 - Kovač 17, 52 Mijailović 35, Lukić 66)

Rasing Union: Rufije, Garos, Skenderović, Omrani, Henetije, Nakače (Pokar 64), Simon (Tineli 78), N’Goma (Šaus 78), Lorentije, Fransoaz (Amiri 90), Buh (Muratović 64)

Čukarički: Mićović, Stevanović, Drezgić, Vujadinović, Roganović (Tošić 80), Mijailović, Kovač (Docić 76), Lukić (Petković 83), Ivanović (Ovusu 76), Endijaje, Badamosi (Spasojević 76)

Video: Mijailović rukom sprečio čist gol u 93. minutu i doneo pobedu Čuki: Novopazarci promašili penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA