≫ 

Fudbalski "liliputanci" podelili šamare Balkancima: Brukanje na Malti, Islandu, lekcije od anonimusa

Teško je reći koja ekipa od ovih ima dobar rezultat, uz naravno, izuzetak Čukaričkog koji je slavio u svojoj utakmici

  • 4
Nenad Lalatović Foto: Youtube - Printscreen - FK Borac Banjaluka

Liga konferencija kao takmičenje je donela priliku mnogim klubovima da iskuse čari igranja u evro-takmičenjima. Da stvar bude gora po nas, fudbalski "liliputanci" su doneli svojim zemljama i velike bodove i to isključivo preko klubova sa Balkana, gde nije retkost da neko "domaći" dobije "po nosu" od neke nepoznate ekipe.

Srbija je u Evropu iz prethodne sezone prvo ispratila Čukarički i Radnički iz Niša. Brđani su uspeli da osvetlaju obraz i savladaju protivnika iz Luksemburga (4:1), ali Radnički nije uspeo da uradi to isto protiv rivala sa Malte, ekipe Gzira junajteda.

Nišlije su na Maltu otišli kao veliki favorit, ali su ipak strepeli do poslednjeg sekunda, kada im je Maka Gaku doneo izjednačenje u 92. minutu i tako pred put u Niš obezbedio rezultat od 2:2. Koliko je Gzira nezgodan rival govori  i to da su pre nekoliko sezona izbacili Hajduk iz Splita iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Očigledno Maltežanima leže rivali sa Balkana.

Radnički Niš, Gzira Foto: Burak Manap

Hrvatski predstavnici takođe nisu bili toliko blistavi, Osijek je upisao pobedu protiv Kizilžara iz Kazahstana sa 2:1, dok je Rijeka naletela na tvrd kamen u meču sa švedskim Đurgordenom. Naravno, ne treba Švedsku nazivati fudbalskim liliputancem, ali klub poput Đurgordena ne bi smeo da predstavlja ozbiljnu prepreku Rijeci, koja je dovela ozbiljna pojačanja i pretenduje na najviši plasman u nikad jačoj hrvatskoj ligi.

Ipak, Vučkić je doneo prednost Rijeci u 13. minutu, ali je klub iz Švedske okrenuo preko Findela i Edvardsena i tako će u svoju kuću putovati sa jednim golom prednosti.

Predstavnik Crne Gore je takođe prošao kao "bos po trnju". Fudbaleri Budućnosti iz Podgorice su putovali na Island gde im je protivnik bila ekipa Brejbavika. Budućnost je na ovoj utakmici zaradila dva crvena kartona, a i ispraćena je u Crnu Goru sa dva gola u mreži, te će imati pravi rovovski posao ispred sebe u revanšu.

Klubovi iz Bosne i Hercegovine su već ranije pokazali da nisu kalibar za Evropu, o čemu svedoči i poraz Borca iz Banjaluke od Toršavna, kada su uspeli da ispadnu iako su imali prednost od dva gola iz prvog meča. Četa Nenada Lalatovića je na Farskim ostrvima poražena sa 3:1, a posle penala je morala van takmičenja.

To nije sve, ekipa Veleža iz Mostara je napravila i još jedan debakl pošto je poražena od Hamruna sa Malte sa 1:0, a da stvar bude gora to su uradili na svom terenu.

Kada se poređaju sve zemlje, ništa bolja nije ni Slovenija, čiji su predstavnici u vidu Olimpije iz Ljubljane i Mure pretrpeli takođe veoma loše rezultate. Zmajčeki su igrali protiv rumunskog Šepšija i poraženi su sa 3:1, dok je Mura protiv Sent Patrika iz Irske remizirala 1:1

Video: Lalatović otvoreno o VAR-u, odgovorio da li ostaje u Radničkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    22. jul 2022 | 08:16

    Ja ne znam gde vi to živite, ali ovo je realnost već par godina unazad. Sve što vredi na Balkanu je uglavnom po drugim i trećim ligama petice ili eventualno na klupi za rezerve. Da bi se pobedili ti "autsajderi" na papiru , moraš imati s kim i da igraš

  • 1389

    22. jul 2022 | 08:14

    Največja sramota je Tralalatovic

  • DonKyo

    22. jul 2022 | 13:03

    Strajnic lupi Đurgarden i prime se budale svuda. Jurgorden je nazv kluba ili ti Bozji vrt na svedskom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA