≫ 

Dva sata pred veliko finale stadion je krcat, a igraju žene! Neverovatne scene stižu iz Afrike

Za trofej se bore selekcije Maroka i Južne Afrike

  • 0
pun stadion u maroku Foto: twitter/PrinceSobayeni1

Ženski fudbal polako ali sigurno postaje važna sporedna stvar ljubiteljima ove igre i kad je igraju dame, ima u toj populaciji znatiželjnika i velikog broja pripadnica lepšeg pola, a dokaz ove tvrdnje je veliko finale Afričkog Kupa nacija za žene.

Maroko je domaćin smotre najboljih ženskih selekcija sa "Crnog kontinenta", a u finalu su upravo Marokanke koje su uspele da dođu do meča za trofej iako im je ovo prvi "WAFCON" posle 22 godine pauze.

U finalu, rival domaćoj selekciji je reprezentacija Južne Afrike, a prizori koji stižu dva sata pred meč su neverovatni - stadion "Princ Mulaj Abdelah" u Rabatu je krcat! Marokanci i Marokanke su očito vrlo zaintersovani za svoje dame u kopačkama pa su u ogromnom broju, i mnogo pre početka meča, pohrlili da zauzmu mesta na tribinama.

Nije ovo prvi put da gledamo ovakve prizore sa utakmcia u kojima su udarni protagonisti dame. U Evropi je ne tako davno veliki derbi Reala i Barselone posmatrao gotovo krcat "Kamp Nou", a velika zainteresovanost u ovom trenutku vlada i za mečeve Evropskog prvenstva koje se održava u Engleskoj.

Ništa ovo nije slučajno, jer je FIFA označila razvoj ženskog fudbala u čitavom svetu kao jedan od glavnih projekata od kojeg očekuje mnogo, pre svega na planu popularizacije i animiranja ženskog dela publike da prate "najvažniju sporednu stvar na svetu". U tom pravcu Svetska fudbalska federacija izdvaja i značajne svote novca za Saveze svih svojih članica koje imaju zadatak da podižu nivo fudbala za dame.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA