≫ 

Stanković i da žmureći bira ne može da pogreši sa startnom postavom, zato je na "slatkim mukama"

Trener šampiona na raspolaganju ima široku lepezu mogućnosti pred nastavak sezone, protiv Lučana moguć debi novajlija Aleksandra Pešića i Stefana Mitrovića

  • 19
Nikola Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Rezultat meča Partizana i TSC-a išao je na ruku fudbalerima Zvezde koji će danas, sa početkom od 21 sat u Lučanima, imati priliku da eventualnom pobedom već sad "pobegnu" najvećem konkurentu za titulu na četiri boda. Takva bodovna razlika je, pokazalo se i ranije, često bila dovoljna da se "osigura" osvajanje šampionata, ali za razliku od svih ranijih sezona, Zvezda može napraviti taj iskorak već posle tri kola.

Bograđani, pojačani za napadača Aleksandra Pešića i krilo Stefana Mitrovića, stižu u Lučane na megdan protiv Mladosti i sve sem pobede gostiju smatralo bi se prvorazrednom senzacijom.

- Dosta puta smo igrali protiv Mladosti, oni gaje specifičan način fudbala, poštujemo svakoga i vreme bi moglo da utiče na utakmicu, ritam, međutim, kako nama, tako i njima. Zvezda mora da ide na sva tri boda, nema izgovora i prepreka da se dođe do cilja - izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči gostovanja u Lučanima.

Stanković je zadovoljan jer mu je sve što poželi na raspolaganju, trenutni igrački kadar mu daje mogućnost i da žmureći izabere startnu postavu i da opet ne pogreši u odabiru igrača.

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba, da se raste iz dana u dan, da se jača konkurencija na svakom mestu i da se podmladi tim. To je naš prirodni put i zadovoljan sam, a svakako da je dobro biti na slatkim mukama kada imaš fenomenalnu grupu igrača koja može da iznese godinu na leđima. Kada su u pitanju novajlije Stefan Mitrović i Aleksandar Pešić možemo ih očekivati na terenu - dodao je Zvezdin trener u razgovoru za klupsku TV.

Trener Zvezde očekuje da se novajlije brzo adaptiraju u sistem i da krenu da doprinose.

- Naravno, potrebno je još neki dan da se naviknu na ambijent, rad i na ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati - istakao je Stanković.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    24. jul 2022 | 07:26

    Ajmo, idemo, jako tek je Juli, a grobari izgubiše titulu 😂😂😂😂😂😂😂. Deki sad ga cepaj.....

  • Delija

    24. jul 2022 | 06:27

    Jos jedna pobeda i titulaaaa...

  • Saša

    24. jul 2022 | 10:02

    Polako tek je minus ~4 kad bude minus ~24 tek ćemo pričati i radovati, napred zvezda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA