≫ 

Zvezda zamalo da nagazi na minu u Lučanima, mogla da da pet golova, na kraju strepela!

Šampion stigao do treće pobede u tri utakmice, Stefan Mitrović strelac u prvoj utakmici za klub

  • 70
FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

Fdubaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana rezultatom 2:1 u 3. kolu Superlige i tako se osamili na čelu tabele kao jedini tim sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku sezone.

Bio je ovo meč u kojem su gosti mogli da napune mrežu Lučana, silne prilike mašili su crveno-beli i pravo je čudo da su postigli samo dva gola, a čudo u Lučanima ima ime i prezime - to je golman Mladosti Miloš Ostojić.

Čuvar mreže domaćeg tima briljirao je na crti, spašavao svoj tim i onda kada su mnogi videli da mu nema spasa, i to je ponavaljao u nekoliko navrata. Dovodio je do ludila napadače Zvezde koji su u većem delu meča igrali Viktorije sa ekipom Mladosti. Redom su promašivali Kangva, Kanga, Katai i Ivanić nekoliko puta i sreća je da su crveno-beli na vreme došli do sigurnih 2:0 pa im se toliki promašaji nisu obili o glavu.

Milan Pavkov je četvrtim golom u sezoni doneo rezultatsku prednost već u 14. minutu, moguće da mu je to bio najjednostavnije postignut gol ove sezone, no kako god, za njega je važno da je u seriji što može da raduje sve u ekipi pred nastavak sezone koja se zahuktava.

Zvezda je posle gola umirila ritam, nije bila toliko navalentna na polovini rivala kao do tada, što je bio "klik" za igrače Mladosti da se osokole i koliko toliko krenu da kreiraju "nešto" na polovini rivala. To "nešto" je bio jedan jedini šut ka golu (daleko preko gola) u prvom delu meča.

I onda, u prvih dvadesetak minuta nastavka, viđena je igra mačke i miša u Lučanima. Igrači Mladosti gotovo da nisu izašli iz svog kaznenog prostora, golman Ostojić je gledao kako mu lopte fijuču pored stativa, iznad prečke, neke je i sam krotio, a u nekoliko navrata bio je miljenik Fortune. Ipak, ništa nisu mogli domaći u 70. minutu, koji će i doveka pamtiti Zvezdin debitant i pojačanje iz Niša Stefan Mitrović  - zbog gola prvenca u crveno-belom dresu.

Stanković je Mitroviću ukazao šansu na poluvremenu, a brzonogi krilni igrač pokazao koliko je opasan, prodoran i nezgodan po protivnika. Pre gola, Mitrović je ušao u veliku šansu, no i tada je Ostojić pokazao da je zreo za neke veće izazove od Lučana.

Delovalo je da posle 2:0 Zvezda ima punu kontrolu nad utakmicom, no samo jedna nonšalantna reakcija odbrane dovela je do toga da gosti strepe do kraja utakmice. Kangva je neobično ležerno dopustio da ga Jojić zaobiđe sa loptom i pronađe Lekovića povratnim pasom, a ovaj je bio dovoljno priseban da ne pokvari turd saigrača i smesti loptu u mrežu, malo i uz pomoć Dragovića koga je lopta pogodila na putu ka golu.

I eto drame pravo niotkuda.

Srećom po Zvezdu, to je bio i konačan rezultat meča koji je lako mogao biti završen i egalom da je Bojović u 91. minutu snažnije trznuo glavom da pokupi loptu i više pomuči Borjana. Bio je to momenat najveće drame pred golom Zvezde u tom periodu, napadač Lučana je samo dokačio loptu psole odlično ubačene lopte, što je doprinelo da je kapiten Zvezde sa lakoćom ukroti i time sačuva svoj tim neprijatnosti u smiraj utakmice.

Vredi reći i to da je za Zvezdu igrao i Aleksandar Pešić koga je Stanković uveo u drugom poluvremenu, no novi/stri napadač bio je perfektno markrian sve vreme pa niej doneo konkretan učinak ovog puta.

Mladost - Crvena zvezda 1:2

(Leković 79 - Pavkov 14, Mitrović 70)

90+1. minut - Velika prilika za Bojovića! Kao da je samo krznuo loptu posle sjajnog centaršuta, Borjan je čekao na crti i bio dovoljno miran da ne krene u stranu pa je ukrotio loptu posle ovog ataka Mladosti. Sreća po goste.

90. minut - Sudija pokazuje da će se igrati još četiri minuta.

88. minut - Još jedna fenomenalna intervencija golmana Mladosti Ostojića, izašao je pred Ivanića i u poslednji čas sprečio siguran pogodak i mat od ofanzivca gostiju.

FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

85. minut - Jurnuo je Ivanić u kontru, ali je zaustavljen nepropisno uz žuti karton za igrača Mladosti. Kangva izvodi slobodan udarac, prebacuje čitav gol. To je bio i psoeldnji dodir sa loptom Kangve večeras, umesot njega na terenu je Nikola Stanković.

79. minut - GOL, 1:2! Leković - da li imamo dramu u Lučanima? Leković je strelac, ali je najveći posoa uradio Jojić koji je previše lako pobegao statičnom Kangvi, zastao, pogledao, mirno dodao do Lekovića, a i ovaj je bio dovoljno pribran i precizan da uputi baš onakav šut kakav je i želeo. Borjan je matiran prvi put ove sezone.

77. minut - U igri je i Aleksandar Pešić, pokušaće i on, poput Mitrovića, da u prvom nastupu upiše "recku".

75. minut - Malo je nedostajalo za 1:2, Borjan je bio ugrožen posel udarca glavom Bojovića... Ipak, uspeo je da ukroti loptu Zvezdin kapiten.

70. minut - GOL, 0:2... Mitrović! Evo prvenca za momka koji je pre samo nekoliko dana zadužio opremu crveno-belih i već u prvom nastupu pokazao ko je i šta je. Utrčao je na peterac Mitrović na pas Kataija, podmetnuo nogu i matirao Ostojića.

68. minut - Potpuna dominacija Zvezde, igrači Lučana gotovo da nisu prešli centar u drugom poluvremenu. zvezda jednostavno ne ume da kruniše totalnu inicijativu.

60. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, pravo je čudo kako je i dalje rezultat samo 1:0. Ivanić nije oklevao pose pasa saigrača, šutirao je neometan iz "prve", Ostojić je već bio savladan, ali je lopta prohujala iznad prečke.

55. minut - Kakva šansa za Kataija, neverovatno da ovo nije bio gol?! Katai je ostao sam na šutu posle povratne lopte, Ostojić nije stigao da markira ugao, mreža je bila prazna, a onda se desilo pravo malo čudo - lopta koju je uputio Katai pogodila je Lekovića u nogu i završila u korneru!

54. minut - Umalo gol za Mitrovića na debiju za Zvezdu, slavlje novajlije u dresu šampiona sprečio je sjajni golman Mladosti Ostojić. Katai je prethodno proigrao Mitrovića, ovaj je bio "oči u oči" sa golmanom domaćih koji je izašao kao pobednik iz tog duela.

FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

53. minut - Katai je bio za pola koraka u ofsajdu kada je glavom ugrozio Ostojića, spazio ej to mahač, pa je lopta pripala domaćinima.

51. minut - Prvi udarac u gol izveli su gosti, i to preko Erakovića koji se ubacio u kazneni prostor gostiju, sačekao centaršut Kange i glavom tukao pravo u Ostojića. Zvezda ponovo preuzeima punu inicijativu.

48. minut - Šesti korner za Mladost posle opasnog ataka po levom krilu i centaršuta, koji je morao da sklanja Gobeljić na prvoj stativi.

46. minut - Evo i Stefana Mitrovića u igri, debituje novajlija iz Radničkog iz Niša, koji je pre nekoliko dana pristigao u klub - menja Bukarija.

POLUVREME

45. minut - Opasan prodor Kange, pre njega je i Pavkov umalo slučajno dao gol u pokušaju da centira.

42. minut - Očit je hrabriji pristup Lučana u ovim momentima, Zvezda nije tako opasna jer kao da se zadovoljila postignutim za poluvreme. Otud opreznija igra Beograđana koji, ipak, sve vreme imaju punu kontrolu utakmice.

FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

36. minut - Beležimo i prvi udarac ka golu Borjana, koji, ipak, nije imao potrebe da interveniše jer je igrač Mladosti poslao loptu daleko preko gola, sa oko dvadeset metara.

35. minut - Vrlo neoprezan start Gobeljića, zakasnio je da pokupi loptu, ali ne i zglob Žarka Udovičića koji je uz bolnu grimasu pokošen na zemlju. Zaslužena javna opomena za brobenog beka Zvezde.

29. minut - Pokušao je Katai iz slobodnog udarca, daleko je to bilo od opasnosti po gol Ostojića. Mladost sa loptom.

24. minut - Gosti, posle vođstva, nisu toliko navalentni na polovini rivala, pa su igači Mladosti malo došli do daha, no ne uspevaju da povežu redove dalje od centra igrališta.

FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

14. minut - GOL, 0:1! Pavkov... U formi je Zvezdin najbolji napadač u povoju sezone, već četvrti njegov gol, a ovaj je moguće bio najlakše postignut. Servirana je lopta Pavkovu kao na tacni pošto je igrač Lučana Milošević u pokušaju da interveniše, uklizao, i omogućio napadaču gostiju najakšu moguću situaciju.

13. minut - Zvezda je preuzela inicijativu, napada, povezuje igru, deluej opasno, ali zasad nema promene rezultata. Već nekoliko minuta se igra na polovini Mladosti.

10. minut - Šutirao je Bukari, pokušao je da pronađe dalji donji ugao pokraj šuem igrača u kaznenom prostoru. Ostojić je bio markrian, ali je imao sreće pošto je lopta prohujala desetak centimetara pored stative.

8. minut - Umalo Gobeljić, pravo niotkuda, da donese prednost Zvezdi. Pokupio je bek gostiju loptu sa ivice kaznenog prostora, gde je prethodno "doneo" Bukari, i tukao po zemlji, naterao golmana Mlafosti ostojića da interveniše.

5. minut - Solidna akcija Lučana posle tranzicionog napada, Gordić je dijagonalom na kraju tražio otvorenog Bojovića, no težak je to bio izazov za napadača Maldosti, nije uspeo najbolje da je umiri grudima i Borjan je pravovremeno reagovao.

3. minut - Kanga je ubacio sa krila u kazneni prostor, pred golom Lučana najviši je bio Pavkov, ali nije imao "domet" do lopte, samo je okrznuo i poslao daleko od mreže.

1. minut - Utakmica je kasnila pet minuta zbog bakljade navijača gostiju i pirotehnike koja je završila u terenu.

FK Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani Foto: MN Press

O UTAKMICI

Fudbaleri Crvene zvezde i lučanske Mladosti igraju meč 3. kola Superlige, u kojem su Beograđani, jasno, veliki favoriti. Sve osim pobede gostiju bila bi prvorazredna senzacija, a Stanković je i sastavio toliko snažnu postavu sa ciljem da reši ovaj meč što je pre moguće. Šansu sa klupe čekaće poslednja pojačanja Aleksandar Pešić i Stefan Mitrović pa i njih treba očekivati na terenu u nastavku, ukoliko Stanković odluči da su potrebni.

Gosti će na ovoj utakmici nastupiti u novim dresovima, u pitanju je druga garnitura sa "retro šarmom" koja je urađena po uzoru na dresove generacije iz sezone 1988/1989.

Dan ranije Partizan je ponovo neprijatno iznenadio svoje navijače odigravši egal bez golova sa TSC-om i u slučaju pobede Zvezde razmak između večitih biće četiri boda.

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Eraković, Rodić, Kanga, Kangva, Bukari, Ivanić, Katai, Pavkov

Mladost: Ostojić, Dunđerski, Vesnić, Radovanović, Milošević, Leković, Gordić, F. Žunić, Jojić, Udovičić, Bojović

Superliga, 3. kolo 

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

Subota

Kolubara - Radnički Niš (odloženo)

Radnik - Radnički KG 0:0

Partizan - TSC 0:0

Nedelja

Čukarički - Napredak 21

Mladost Lučani - Crvena zvezda 21

Vojvodina - Spartak Subotica 21

Voždovac - Mladost GAT 21

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    24. jul 2022 | 20:37

    Neznam zašto se stalno ponavlja da Partizan treba biti drugi ,pa tu je sada Vojvodina,Čukarički kao i ostali.Dosta više Partizan,pa Partizan.

  • Daudin

    24. jul 2022 | 20:11

    Ohi i Sanogo ni na mapi... ne znam sa Ohijem sta se desava, zasto je izbacen iz tima, a toliko dugo smo ga cekali kao najboljeg strelca Norveske lige

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    24. jul 2022 | 21:56

    Трудили се Лучанци да одоле, као партизан против ТСЦ, али за разлику од њих нису успели...цццц

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA