≫ 

Epilog sastanka u Partizanu: Pat pozicija, Stolica ostaje, sportski sektor ga više neće

Šef stručnog štaba i sportski direktor Iliev ne mogu više zajedno, predsednik kluba mu dao novu priliku i traži razumevanje

  • 83
Ilija Stolica Foto: MN Press

Sastanak je završen, Ilija Stolica ostaje, bar za sada, trener Partizana i dobiće još jednu priliku, ali situacija nije nimalo jednostavna, jer ne postoji jedinstvo u toj odluci kluba. Da budemo precizni, čelnici su podeljenih mišljenja - sportski sektor koji predvodi Ivica Iliev, kao i ljudi sa kojima blisko sarađuje, ne žele Stolicu više na pomenutoj funkciji, predsednik Milorad Vučelić, pak, agituje da se šefu struke da podrška, te je debata završena, šahovski rečeno - pat pozicijom, saznaje Telegraf.

Da ne dužimo i okolišamo previše, sastanak čelnika kluba i Ilije Stolice je počeo danas nešto posle 14 časova i potrajao je dovoljno da svako kaže ono što je naumio i što mu je na duši, jer situacija u kojoj se Partizan trenutno nalazi daleko je od zadovoljavajuće.

Rekosmo već. sportski sektor, odnosno sportski direktor Ivica Iliev napomenuli su da ne žele više da sarađuju sa trenerom Stolicom, jer smatraju da ne postoji isti pogled na fudbal, da se ideje dve strane u opredeljenju, postavci, pa i izboru tima u minula dva meča, u kojima je Partizan izgubio važne bodove, u potpunoj suprotnosti i da tu više, posle dva sastanka i pokušaja da se situacija koliko-toliko "ispegla" - nema prostora za zajednički rad.

Kako se moglo čuti iz izvora bliskih Humskoj, Iliev smatra da je izigran od strane trenera, da mu je plasirana ideja o napadačkom, lepršavom fudbalu, zbog koje je isprva i želeo da angažuje Sava Miloševića, ali je na kraju sve ostalo na ideji, a da je u praksi Partizan pokazao niz slabosti u minulim mečevima, spasavajući kožu u poslednjim momentima u Nišu, dok je protiv TSC mogao da igra "tri dana" i ne bi uspeo da postigne gol.

Sa druge strane, predsednik kluba Milorad Vučelić, na čiji inicijativu je Stolica i angažovan, priznao je neposredno da je pogrešio prilikom izbora, ali je smatrao da trener treba da dobije još jednu priliku, da pokuša da "izvadi kestenje iz vatre" u Novom Pazaru i u evropskim iskušenjima, odnosno kvalifikacijama za Ligu Evrope. Takođe je pokušao da bude "tampon zona" između dve strane, iako je jasno da su crvene linije pređene i da će se stanje teško vratiti na prvobitno.

Tako je sastanak i okončan, u praktično nerešenoj situaciji, ali se postavlja pitanje koliko će još dugo tim, odnosno klub moći da "nose" trenutnu situaciju, a da se to ne manifestuje na teren i donese još veće posledice. Jer u trenutnim okolnostima najviše trpi - Partizan...

P. S. Bez želje da glumimo nečijeg "drvenog advokata", ali čisto da ostane zapisano - Ilija Stolica nije tražio smenu Ivice Ilieva, ni protekle sedmice kada su imali žustar sastanak posle remija sa Radničkim u Nišu, niti danas kada je došlo do novog sučeljavanja. Jer, naprosto nije takav čovek i karakter... Priča je namenski puštena u javnost, a oni koji su to učinili svakako su imali svoje motive i razloge.

Video: Stolica posle remija sa TSC-om: Dotakao se Rikardove loše partije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    25. jul 2022 | 19:51

    Meni nisu jasni navijači Partizana koji ne mogu da oteraju ovu upravu koja već 6 godina nema rezultate, šta je kriv Stolica?? Pogledajte kakve igrače imaju, Zdjelar kapiten? Majko moja kakvi su igrači bili kapiteni Partizana. Doveli Šehovića, Markovića onog drugog beka, Natho ko bolesno pile ne može 20 minuta da igra, Rikardo provaljen igrač, ma Zvezda ima duplo jači tim od Partizana!!!

  • Delija Marko

    25. jul 2022 | 19:35

    Ne znam čemu tolika gungula kad oni jednostavno nemaju dva igrača da valjaju. A Ilijev se prepao svojoj fotelji pa oće da se svali krivicu na Stolicu.Odlika malih i neozbiljnih klubova je mijenjanje trenera posle tri kola.( i da vam je Murinjo na klupi sa ovakvom ekipom nemate šta da tražite,samo se blatite i vašom svakodnevnom kuknjavom zbog propusta vaše uprave ispadate tragikomični.Vi se gasite i raspadate kao klub,dužni ste do guše,navijači vam se tuku izmedju sebe,evo sad i uprava,kakav jadni Stolica kriv,čovjek je samo došao na gotovu štetu.)

  • Kursumlija

    25. jul 2022 | 19:13

    Nije Ivici za stolicu vec stolica za Ivicu!!! On manipulise navijacima Partizana! Daje ostavke, vraca se, radi sta hoce!!! To je ondah prevara od strane Ilieva a sada je video da je uza zid pa se sada kao vadi na Stolicu!!! Sram te bilo bre, obraza nemas!!! Pakuj prnje i kuci!!! Treba te biti sramota da se pojavljujes u Partiuan a ne da se predstavljas kao sportski direktor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA