≫ 

VAR sistem prvi put bio "napregnut" do samog kraja: Korišćen istovremeno na četiri utakmice Superlige

Dejan Filipović kaže da problema - nije bilo

  • 0
FSS, Radionica, Stara Pazova Foto: Nikola Tomić

Prvi put od kako je uveden VAR sistem u Srbiji, on je bio "prenapregnut" do krajnje tačke. Tropske vrućine uzrokovale su da se umesto dve utakmice, čak četiri odigraju juče u terminu od 21.00 čas, što je značilo i dosta više posla za arbitre.

Sudije u VAR sobama bile su angažovane na mečevima Mladost Lučani - Crvena zvezda, Čukarčki - Napredak, Voždovac - Mladost GAT i Vojvodina - Spartak Subotica.

U Fudbalskom savezu Srbije i Sudijskoj komisiji su prezadovoljni kako je sve prošlo. Predsednik ovog tela, Dejan Filipović istakao je niz pohvala na račun sudija za koje kaže da su se sjajno snašle u ovakvim uslovima, gde treba istaći da je FSS izgradio tačno četiri VAR sobe u Staroj Pazovi.

- Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Od prošle sezone koja je bila prva u istoriji našeg fudbala sa primenom VAR tehnologije, nismo imali situaciju da se četiri utakmice igraju u isto vreme. Znali smo da će se i to jednog dana dogoditi i mogu da kažem da je u nedelju uveče u sve četiri VAR sobe posao odrađen za svaku pohvalu. Sticajem okolnosti, imali smo samo jednu VAR aktivaciju i to na utakmici u Novom Sadu između Vojvodine i Spartaka, ali su sudije pokazale visok stepen koncentracije i profesionalizma i siguran sam da će u istom stilu nastaviti i u narednim rundama šampionata - rekao je Filipović, a preneo je Mozzart Sport.

U Savezu su srećni i zbog činjenice da su obezbedili posebne prostorije za VAR sudije, koje su centralizovane, za razliku od pojedinih liga gde se one nalaze na svakom pojedinačnom stadionu. Pokazalo se da je dugoročno taj sistem dosta efikasniji.

Video: Bukariju poništen gol kojim bi krunisao vrhunsko poluvreme: Reagovao VAR, ali nije najjasnije zašto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA