≫ 

Partizan posle apsolutne drame saznao prvog rivala u Evropi: Penal lutrija poslala crno-bele na Kipar!

Dramatična utakmica na Kipru, gde smo tek posle 120 minuta fudbala i penal lutrije saznali Partizanovog protivnika u Evropi

  • 35
AEK - Midtjiland Foto: AFP / AFP / Profimedia

Prvi Partizanov protivnik u Evropi biće AEK iz Larnake! Posle ogromne drame, 120 minuta fudbala i penala, saznali smo rivala crno-belih, pošto je Midtjiland uspeo da sačuva mirnoću u čuvenoj lutriji i da bukira kartu za prolazak dalje iz ovog dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona - 1:1 (ukupno 2:2, penali 4:3).

Podsetimo, poraženi iz ovog dvoboja seli se u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde se nalazi Partizan, koji je time saznao da ih na putu ka grupnoj fazi ovog takmičenja čeka put na Kipar.

Gledali smo više nego uzbudljiv dvoboj na Kipru, koji je na osnovu uvodnih 15 minuta obećavao goleadu, ali se u nastavku situacija ipak koliko-toliko smirila. Bez obzira na sve, Partizan je mogao da primeti da će preko puta njega u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biti jedna napadačka, brza ekipa, sa kojom će biti vrlo nezgodno nositi se.

Kiprani su prvi došli do prednosti na ovom meču i to na veliko zadovoljstvo svojih navijača u 9. minutu utakmice. Imad Faraž centrirao je odlično sa oko 16 metara, da bi njegov centaršut potom dočekao Viktor Olatunji i smestio loptu u mrežu.

Međutim, velika "bura" na Kipru utišana je samo nekoliko minuta kasnije. Tačnije, igrao se 12. minut kada je Midtjiland imao korner sa desne strane terena, koji je izveo Anderson, a posle kojeg je Dalsgor uspeo da pronađe put do mreže.

Do kraja prvog poluvremena, Gustav Isaksen je imao još jednu šansu za Dance da potpuno preokrene rezultat, ali je njegov udarac završio samo na prečki, pa su domaći fudbaleri i navijači mogli da odahnu.

Drugi deo utakmice, pak, bio je daleko mirniji. Kako se meč bližio kraju, nijedna od ekipa nije želela puno da rizikuje i gledali smo veliku taktičku borbu na svakom delu terena. Sve to ukazivalo nam je da nas čeka još dodatnih 30 minuta fudbala.

Međutim, pošto ni posle toga nismo dobili konačnog protivnika, pristupili smo čuvenoj penal-lutriji, koja je na kraju morala da odredi Partizanovog narednog rivala. Omri Altman pogodio je stativu pred sam kraj drugog produžetka.

Na kraju je ovaj igrač između ostalog bio i svojevrstan tragičar svoje ekipe, pošto je već u prvoj seriji pogodio prečku. Kaba je potom u petoj seriji promašio svoj penal za Midtjiland, da bi Gustavo "uzvratio" i tako poslao Kiprane u Beograd.

Video: Lazetić pojasnio komentar posle remija sa Partizanom: Možda to tako ne treba da se radi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizane nas

    26. jul 2022 | 20:27

    Zelimo ti svu srecu I da se plasiras u Ligu Evrope, ali.... Sagledavajucu trenut nu situaciju u klubu, igru, igrace, trenera I bajnu upravu bice ovo prevelik zalogaj za nas bez obzira ko je sa druge strane. Nada I zelja je tu, a stvarnost.....

  • moi

    26. jul 2022 | 20:26

    Ko god da je, ima da pocepa glodare kao svinja mešan džak

  • Амер

    26. jul 2022 | 20:55

    Какав мртви партизан..То је екипа за прављење гол разлике и убица Србског фудбалског коефицијента..Иоле мало озбиљнија екипа набиће им 5 комада.. Срамота за Србски фудбал.Треба их иселити у Јаково.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA